19. sep
FESTSTEMNING: Gunn Bodil Mathisen og Kurt Wikan jubler når de første tallene blir offentliggjort.
Foto: Yngve Grønvik
 
Sp og Ap var et øyeblikk nesten like store i Sør-Varanger
Da de første tallene ble klare kl. 21 var Senterpartiet neste like store som Ap. - Hvis dette holder seg og vi er inne med ni representanter, er det helt fantastisk, sier ordførerkandidat Kurt Wikan.

Publisert: 09.sep.2019 22:00
Oppdatert: 09.sep.2019 23:18

De første tallene kom kl. 21. Da var 37 prosent av stemmene i Sør-Varanger telt opp, kun distriktsstemmene. Men de viste at Arbeiderpartiet hadde 33,4 prosent og Senterpartiet 30,1 prosent.

- Det er helt fantastisk. Hvis dette holder seg betyr det at vi er inne med ni representanter i kommunestyret. Jeg sa på forhånd, nærmest bare på skøy, at vi skulle ha ni representanter, sier en strålende fornøyd Kurt Wikan.

Forhåndstall

Sp sin ordførerkandidat i Sør-Varanger er klar over at dette bare er forhåndstall, men er likevel veldig fornøyd.

- Vi står for distriktspolitikk, vi er nært folk og vi hører etter hva folk sier. Og så er vi tydelig mot fylkessammenslåing. Jeg var en av arkitektene bak folkeavstemmingen, og det tror jeg folk ikke har glemt, sier Wikan.

- Og så er det bare distriktstallene som er telt opp foreløpig, så når byen og de større tettstedene kommer, kan vi nok falle litt, men jeg tror uansett vi gjør et kjempegodt valg, sier Wikan.

- Det er for tidlig å si noe om hvem vi kan komme til å samarbeide med, sier han.

- Kanskje det vil bli samtaler allerede i løpet av natta. Det har gått rykter om at vi allerede har gjort avtaler med Arbeiderpartiet, men det er bare tull og løgn. Vi har ikke snakket med noen før valget, og Høyre vil ikke snakke med oss, sier Wikan.

- Men hvis vi skal samarbeide med noen vil vi i utgangspunktet har ordførerplassen, så får vi se hva forhandlingene kan føre til, sier han.

Stemningen var mer dempet på Aps valgvake. Se video her.

Færre stemmer i Bjørnevatn/Sandnes

Allerede i løpet av de første tre kvarterene etter de første valgdagstallene har Sp faktisk dalt til 23,4 og Ap økt til 38 prosent.

Da hadde tallene fra Bjørnevatn og Sandnes kommet inn. I den nye sammenslåtte valgkretsen har Ap 41,3 prosent av stemmene og Sp 25 prosent.

Det betyr at i skrivende stund har Ap elleve plasser i kommunestyret, Sp har seks, Høyre har fire, SV tre og Frp, Rødt og MDG en plass hver.

- Jeg er veldig glad for at MDG og Rødt får en plass i kommunestyret. Det er bra for mangfoldet og bredden i politikken, sier varaordfører Gunn Bodil Mathisen.

Så langt er valgdeltakelsen i Sør-Varanger på 59 prosent.

 
FØRSTE: De første tallene blir offentliggjort. Gunn Bodil Mathisen og Kurt Wikan følger spent med.
Foto: Yngve Grønvik
INNE: - Jeg er inne, se Sør-Varanger er grønt, sier varaordførerkandidat Gunn Bodil Mathisen.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no