9. des
KJØKKENTEAM: Helselagleder Aslaug Seljesæter (til venstre) sto i spissen for kjøkkenteamet, som ellers besto av Elna Grønli, Randi Sarre, Laila Aaen, Grete Aaen og Sonja Johansen.
 
Spanderte julemat
Sausen lot vente på seg, men det smakte av mer enn den vanlige gryteretten da det var eldrefest i Bjørnevatn.

Publisert: 17.des.2013 10:33
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

Som vanlig var det fullt hus da Bjørnevatn helselag satte opp sin årlige førjulsfest søndag. Pensjonister rundt om i hele bygda fikk både tradisjonelle tilstelninger, og litt ekstra. For helselaget hadde kostet på seg skikkelig julemat til alle gjestene, for første gang i denne årlige festen som helselaget betaler for.

- Vanligvis er det gryterett man får servert her. Nå tenkte vi vi skulle spandere juletallerken i stedet, forteller leder Aslaug Seljesæter. Dermed var det både ribbe, medisterpølse og mer å få.

- Vi har også stilt med brus og alkoholfritt øl, og karamellpudding til dessert. Og kaker også, legger Seljesæter til.

Rundt 20 år

Det var lagt opp til loddsalg, eller såkalt åresalg, der loddene er pinner med flere nummer på. Og selvfølgelig skulle det bli både dans og vandring rundt juletreet. For noen tradisjoner skal holdes i hevd.

- Vi har sikkert holdt på med dette i 20 år. Vi begynte med snipper, kaffe og kaker, og så utvidet vi etter hvert, sier helselaglederen. Årets dans skulle bli til levende musikk av to lokale musikere.

Julestemning uten saus

Matserveringen gikk ikke helt på skinner denne første gangen. Mens det gjerne er medlemmene selv som lager gryteretten, forsøkte helselaget seg på et cateringfirma denne gangen. Leveringen var forsinket, og alt var ikke levert på den første runden, så de sultne festgjestene måtte klare seg uten saus i begynnelsen. Men det var ikke sure miner å se rundt bordene for det.

- Det er kjempefint med julemat, mente Gerd Røst. Og festen i seg selv betyr en hel del for pensjonistene i bygda.

- Du ser, det er helt fulltegnet her. Det er veldig populært hvert år, med sosial omgang, dansing og loddsalg, sa Harald Lysfjord. Han kunne konstatere at julestemninga var på plass.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no