13. des
Katzenjammer var med på spektakelet også i 2009.
 
Spektakelet tilbake med Katzenjammer etter festivalpause
Pikene er tilbake med festival og sloganen Arctic Take Away. Første bandnavn som avsløres er Katzenjammer.

Publisert: 10.des.2014 10:41
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

– Pikene på Broen er tilbake med Barents Spektakel etter ett års festivalpause. Datoene for Barents Spektakel 2015 er 4. til 8.februar, og slogan er Arctic Take Away. Som første programslipp smeller vi til med lørdagens konsert på Ritz, 7. februar Ta godt i mot Katzenjammer, oppfordrer Lene Ødegård Olsen hos Pikene på Broen.
Hun forklarer at slogan for Barents Spektakel 2015, Arctic Take Away, reflekterer over forskjellige måter å forstå arktis på.
– Arktis som takeout-disk; som sjappa på hjørnet hvor man plukker opp menyen og bestiller hva hjertet, og magen, måtte begjære. Ti kilo kongekrabbe, takk! Send over laksen! Vakuumpakk torsken og skipp den til Kina! Ikke glem reinbiffen, vi får gjester i kveld. Vi krydrer med jernmalm, mineraler og ber om ekstra olje på toppen. Er naturressursene i Arktis evigvarende, en Sareptas krukke hvor utenforstående fritt får tilgang, spør Pikene i en pressemelding og legger til at Arctic Take Away ikke utelukkende har negative konnotasjoner.

Fritt

– Arktis har lange tradisjoner for kulturutveksling, nomadiske samfunn og levesett. Fram til tidlig på 1800-tallet var området vi i dag refererer til som Barents, bestående av den nordlige delen av Norge, Sverige og Finland samt Nordvest-Russland, et område uten nasjonale grenser. Menneskene forflyttet seg fritt ut i fra årstidene, skikker og tradisjoner. I møte med nye kulturer oppsto utveksling i forskjellige former – som også kan forstås som en takeout eller takeaway - å lære av andre, dele erfaringer og kunnskap, for så å videreføre dette til nyere generasjoner. Arctic Take Away stiller spørsmål, inviterer til dialog og reflekterer over disse temaene, forklarer Lene Ødegård Olsen.

Oppdateres

Katzenjammer har vært i Kirkenes og festival før, i 2009.
– Siden oppstarten i 2005 har popgruppen, Katzenjammer, etablert seg på både den nasjonale og internasjonale musikkscenen. Gruppen består av Solveig Heilo, Turid Jørgensen, Anne Marit Bergheim og Marianne Sveen fra Oslo. Alle jentene synger og spiller flere instrumenter, blant annet trompet, trekkspill, fløyte, ukulele og balalaika-bass. Katzenjammers musikk har absurde og humoristiske innslag og henter inspirasjon fra balkanmusikk, blues, jazz og kabaret, skriver Pikene.
Pikene på Broen har også åpnet sin nye festivalhjemmeside.
– På hjemmesiden finner du informasjon om festivalprogrammet for 2015, billetter, nyheter og pressemeldinger. Festivalsiden oppdateres fortløpende. Her, og ikke minst på sosiale media, slippes nyheter om festivalprogrammet. Så følg med, oppfordrer Pikene på Broen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no