18. okt
SPEKTAKULÆRT: Årets åpning av Barents Spektakel var av det spektakulære slaget.
 
Spektakulær Spektakel-åpning
Årets åpningsshow av Barents Spektakel ble av det spektakulære slaget.

Publisert: 10.feb.2016 21:33
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

Anslagsvis 2000 mennesker fant veien til industriområdet mellom Bohus og Bring da Barents Spektakel 2016 skulle åpnes på ordentlig vis.

Åpningsshowet tok oss med 7000 år tilbake i tid, til helleristningene som ble funnet utenfor Kirkenes. Tidsreisen ble gitt gjennom ild, skulpturer, musikk og dans.

Forestillingen var et samarbeid mellom kunstnergruppen Taibola Assemble fra Arkhangelsk, teaterkompaniet Close Act fra Nederland, trommekollektivet DrumTamTam fra Murmansk, koret Crescendo fra Kirkenes og Pikene på Broen.

På en drøy halvtime så greide dansere, sangere, musikere, brennende reinsdyr og avslutningen, rakettene, å stålsette alle oss som kom for å ta del i åpningen av det tolvte Barents Spektakel.

Utenriksminister Børge Brende sto for den høytidelige åpningen før det kunstneriske begynte. Han tok utgangspunktet til vårt forhold til naboene.

- Det bygger på fred, samarbeid og respekt for de spillereglene som gjelder her oppe, sa han.

Brende nevnte også de utfordringene som oppsto da flyktningekrisen kom til Øst-Finnmark.

- Da kom storpolitikken til dere. Det var uventet og utfordrende. Og det viste hvordan dere er og hvor viktig folk-til-folk-samarbeidet er. Hvilke holdninger til dere nærmeste naboer er en ting, men dere stengte ikke grensen, men strakk også ut en hånd til de mer langveisfarende, sa Brende og understreket sterkt hvor viktig samarbeidet med Nordvest-Russland er for framtiden.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no