9. des
AVVENTER: Virksomhetsleder for teknisk drift, Ivar Kaski, er spent på hva politikerne bestemmer seg for på onsdag. (Foto: Arkiv).
 
Spent på politikerne
Virksomhetsleder for teknisk drift i Sør-Varanger kommune, Ivar Kaski, er spent på hva politikerne vil bestemme seg for når det gjelder byggestart for den nye skolen i Bjørnevatn.

Publisert: 13.des.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Politikerne har signalisert ønske om å framskynde byggestart til 2018 i motsetning til rådmannen forslag om 2019. Årsaken er trolig den forventete lave byggevirksomhet i kommunen etter at store prosjekter som det nye sykehuset og Europavei 105 avsluttes neste år. Kommunens politiske ledelse ser nødvendigheten av å få til en motkonjunktur i kommunen. Derfor vil det trolig bli bevilget 30 millioner kroner til utvidelse av arealet til Kirkenes legesenter. Ifølge ordføreren er det også vedtatt å bygge et aktivitetssenter for multihandikappende på Skytterhusfjellet.

Totalentreprise

Rådmannen har i sin innstilling planlagt byggestart 2019, men dersom kommunestyret framskynder byggestart til 2018, er administrasjonen på teknisk drift nødt til å straks starte det omfattende arbeidet med å velge ut entreprenør til prosjektet. Dette opplyser virksomhetsleder Kaski. Når det gjelder entrepriseform, så vedtok formannskapet 3. februar i år at nyskolen «skal planlegges og bygges som totalentreprise med samspill». Det betyr i realiteten at den utvalgte entrepenøren skal samearbeidet med et arkitektfirma som har erfaring og kompetanse med tegning av skoler.

Byggestart mai 2018?

En må først lyse ut til en såkalt prekvalifiserende konkurranse det plukkes ut flere totalentreprenører som blir vurdert egnet til å ivareta prosjektet. Kravet er imidlertid at disse entreprenørene skal samarbeide med et arkitektkontor som har erfaring med tegning av skolebygg. Seks utvalgte grupper har frist til sommeren 2017 med å tegne skolen og levere anbud. Deretter velger kommunen ut den aktøren som samlet scorer best på kriterier som økonomi, planløsning og utseende. 

Byggestart er i tenkt mai 2018. Men som kjent, det siste ordet når det gjelder byggestart ligger hos politikerne på onsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no