7. des
KOMMER: Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen har flyttet til Pasvik, tatt med seg husorkester- og åpen scene-konsept og planer om månedlige konserter.
 
Starter kulturscene på Svanvik
Nå får pasvikdølene et nytt kulturtilbud. Etter 20 år i Oslo har Trygve Beddari flyttet hjem, og tar med seg sin måte å drive åpen scene på.

Publisert: 18.mar.2014 12:43
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Pasvikdølen Trygve Beddari har sammen med kona Anne Margaret Nilsen flyttet til dalen etter 20 år i hovedstaden, der de i en årrekke har drevet en ukentlig åpen scene og backet opp et utall artister. Nå ønsker de sammen med Svanvik næringsbygg å etablere en arena for folk som har en stor eller liten artist i magen.

Scene Pasvik

De to har allerede vært i kontakt med flere av dalens kulturkrefter som er tent på ideen.
– Men det er sikkert mange der ute som vi ikke kjenner og som også har noe å bidra med. Her er det plass til sang, musikk, diktopplesning, trylling, solopptredener eller med grupper. Det er bare fantasien som setter begrensninger på hva som kan fremføres, sier Trygve Beddari.
Krefter fra årets svært godt omtalte skogfossrevy har meldt sin ankomst til den første kulturkvelden som finner sted på Pasviktunet fredag 21. mars.

Husband

Som musikalsk husorkester stiller Spell og Spetakkel bestående av Anne Margaret Nilsen på vokal og perkusjon, Bengt Ryeng på bass og Trygve Beddari på keyboard, gitar, trekkspill med mer. De håper at dette kan bli et månedlig arrangement.
– Det er bare å ta kontakt i forkant hvis noen ønsker å bidra, så vil husbandet kunne forberede seg til å backe opp, sier Beddari.

For alle

De har allerede gått til anskaffelse av et lydanlegg med en helt ny teknologi og egenskaper som gjør at man kan høre alt fra vare folkemusikktoner til innslag med adskillig mere trykk uten at ørene blir blåst av hodet på publikum.
– Pasvik har en tradisjon for å  lage fester for ung og gammel. Spell og spetakkel har allerede bestått lakmustesten i bygda ved å spille til dans en hel kveld der dansegolvet var fylt av alt fra 20- til 80-åringer, sier Trygve Beddari.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no