18. nov
Illustrasjon: Statoil
 
Statoil skuffet etter ulønnsomt funn i Barentshavet
Statoil hadde store forventninger til prøvebrønnen Korpfjell i Barentshavet sørøst, men resultatet av boringen var et lite og ikke lønnsomt gassfunn.

Publisert: 29.aug.2017 12:31
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Statoil og partnere har påvist et lite, ikke-drivverdig gassvolum i Korpfjell-brønnen i Barentshavet sørøst, heter det i en pressemelding fra Statoil tirsdag formiddag.

Korpfjell er den første letebrønnen i Barentshavet sørøst, den norske delen av det som tidligere var et omstridt område mellom Norge og Russland.

Hovedmålet med brønnen var ifølge Statoil å påvise om det fantes olje i den store geologiske strukturen på Korpfjell, men tross store forventninger har boringen har bare påvist små gassvolumer. Gassfunnet er anslått til mellom 40 og 75 millioner fat oljeekvivalenter (6-12 milliarder standardkubikkmeter med gass).

– Vi har hele tiden påpekt den store geologiske usikkerheten knyttet til Korpfjell. Det største spørsmålet var om vi ville finne noe i det hele tatt. Og ved et funn – om det var gass eller olje, sier Jez Averty, Statoils letedirektør i Norge og Storbritannia, og fortsetter:

– Resultatet er selvsagt skuffende, men det er altfor tidlig å trekke konklusjoner om hva dette betyr for potensialet i Barentshavet sørøst, sier Averty.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no