18. okt
(Arkivfoto)
 
Stjal for over 50 000
En mann fikk 30 dager betinget etter at han stjal fra Rema 1000 i narkorus.

Publisert: 10.nov.2014 15:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Mannen sa seg skyldig i Øst-Finnmark tingrett forrige uke. Han vil dermed måtte tilbringe 28 dager i fengsel om han bryter loven i løpet av de neste to årene. De to dagene han tilbrakte i varetekt trekkes fra straffen i så fall.

En lørdag i juli i fjor hadde mannen sluttet i jobben sin på Rema 1000, og han skulle levere inn nøklene til butikken mandagen etter. I stedet brukte han nøklene for å låse seg inn i butikken på søndagen. Han forsynte seg med tobakk, mat og kontanter til en samlet verdi av omtrent 46 000 kroner. I tillegg tok han med seg Flax-lodd og fire postpakker som inneholdt totalt tre iPhoner og ett modem.

Alkohol og narkotika

- Tiltalte forklarte at han var pavirket av alkohol, hasj og blåvalium. Av butikkens videovervakning fremgikk det at tiltalte den aktuelle dagen låste seg inn i butikken to ganger med ca en times mellomrom. Store deler av gjenstandene tiltalte tok solgte han kort tid etterpa for a kvitte seg med gjeld, står det i dommen.

Mildt og tregt

Retten så for seg å sette fengselsstraffen til 45 dager. Men det var en hel del formildende forhold. Mannen tilsto forholdet, og hadde ikke skadet noe under tyveriet. Det er også noen personlige forhold som gjør at retten ser mildere på saken.

Dette er også enda en sak i Øst-Finnmark tingretts rekker som har tatt lang tid å få opp i retten. Det er gått ett år og tre måneder fra forbrytelsen skjedde til saken kom opp i retten. Retten konkluderer selv med at dette er et brudd på den europeiske menneskerettskonvensjonen.

Til sammen ble det til 30 dager betinget fengsel. En del av betingelsen for at mannen skal slippe fengsel er at han også fullfører rusbehandling.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no