24. okt
SUKSESS: Innhenting av samiske stedsnavn i Tana og Berlevåg er blitt en suksess, sier Yngve Johansen.
 
Stopp i letingen etter samiske stedsnavn
I Berlevåg og Tana er arbeidet godt i gang med å finne samiske stedsnavn. Men i Sør-Varanger er et liknende prosjekt stoppet.

Publisert: 16.okt.2013 16:51
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

Yngve Johansen fortalte under språkforumet i Kirkenes denne uken om stedsnavn-prosjektene han er med på i Berlevåg og Tana. Målet hans var å sette samiske navn på tusen steder i Tana.

- Nå har vi akkurat rundet 3000, sier Johansen.

Stoppet

Et liknende prosjekt ble igangsatt også i Sør-Varanger. Reidun Vælitalo og Walter Nilsen sier at de har funnet fram til en del samiske navn i Bugøyfjord og på Skogerøya.

- Men nå er prosjektet stoppet. Sametinget gir oss penger, men på grunn av de økonomiske problemene i Sør-Varanger så stoppet politikerne prosjektet vårt, sier Vælitalo.

Dermed er det ikke klart om dette prosjektet blir sluttført.

- Det håper vi jo. Det blir nok ikke meg, på grunn av helsa, men jeg håper at noen ser at de har muligheten til å gjøre og sluttføre dette, sier Vælitalo.

Samisk skilting

Samiske stedsnavn skal også komme opp på skilt etterhvert, sammen med kvenske. Spesialrådgiver Nils Edvard Olsen i Sør-Varanger kommune sier at det ikke er sikkert når dette blir gjennomført.

- Vi har slitt med å få gode svar fra Sametinget, men håper å kunne gjøre ferdig det administrative arbeidet i løpet av kort tid. Da er det opp til politikerne å finne penger til prosjektet, sier Olsen.

På språkforumet tirsdag fikk spesialrådgiver Olsen vite at Sametinget er i ferd med å sluttføre sin behandling av saken. Dette er gode nyheter for Elin Henriksen.

- Det er åtte år siden jeg fremmet denne saken i kommunestyret, så dette er på tide, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no