10. des
FORTSETTE: Miljødirektoratet er foreløpig fornøyd med svarene fra Norterminal, og stopper ikke oljeomlastingen. (Arkivfoto)
 
Stopper ikke oljeomlasting
Norterminal lovte å lukke avvikene. Nå har Miljødirektoratet sagt at det ikke er nødvendig å stanse oljeomlastingen.

Publisert: 08.apr.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Miljødirektoratets foreløpige konklusjon er at de tiltakene som Norterminal har foreslått er tilstrekkelige. Derfor er det ikke grunn til å opprettholde varselet om stans i omlastingen, skriver sjefingeniør Rune Andersen ved seksjon for produktkontroll i Miljødirektoratet.

Foreløpig

Det var i februar Norterminal fikk inspeksjon av oljeomlastingen og beskjed om å lukke tre avvik. Miljødirektoratet var ikke fornøyd med Norterminals første tilbakemeldinger og ga ny frist med å lukke avvikene til 24. mars. Da ga de også varsel om stans i oljeomlastingen hvis ikke avvikene ble lukket innen fristen. 23. mars sendte Norterminal en ny redegjørelse for hvordan avvikene skulle lukkes. Denne dokumentasjonen har Miljødirektoratet sagt foreløpig ok til.

Ansvar

Direktoratet har kommet med en foreløpig konklusjon og sier de forutsetter at de foreslåtte tiltak er innarbeidet i internkontrollen og gjort kjent i hele organisasjonen. Direktoratet sier også de eventuelt vil komme tilbake med et mer utfyllende svar etter påske når de har gått grundigere gjennom svaret fra Norterminal.

De understreker at virksomheten har ansvar for til enhver tid å etterleve de krav som er gitt i tillatelsen når det gjelder oppsamlingskapasitet og responstider for beredskapen, og som gjelder uavhengig av de spesifikke avbruddskriteriene som nå er gjort gjeldende for isforhold.

Ikke enig

Miljødirektoratet minner også om at de nye avbruddskriteriene for vind må være tatt inn i de styrende dokumentene, og sier de ikke kan se at dette er gjort. Dette må også dokumenteres og sendes til Miljødirektoratet.

I mars sa daglig leder i Norterminal Floating Storage AS, Jacob Stolt-Nielsen at de ville gjøre som Miljødirektoratet sa, selv om han ikke nødvendigvis var enig med dem, verken i at det var avvik, og hva som skulle til for å lukke avvikene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no