24. okt
HØSTFEST: Deltakerne på Pasvik 4 H sin høstfest lørdag. (Begge foto: Tor Sandø).
 
Stor aktivitet i Finnmarks største 4H-klubb
Med sine 25 medlemmer er Pasvik 4H Finnmarks største. Og aktiviteten i klubben er større enn noensinne.

Publisert: 19.okt.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

I helgen møttes de 25 medlemmene og seks rådgiverne i kluben til høstfest på idrettshuset på Skogfoss, der alle medlemmene skulle presentere og få godkjent sine prosjekter. Ungdommene skal i løpet av et 4H-år lage et prosjekt med avtale, plan, budsjett, arbeidssider, regnskap og rapport.

Prosjekter

De som presenterte prosjektene lørdag skulle få godkjent sitt fjerde 4H-år. Prosjektene var mangfoldige; Fredrik Lorentz Nergård hadde prosjekt om fugleholter, Mathilde Mortensen  hadde et bakeprosjekt. Hun hadde bakt muffins, men de var så gode at de var forsvunnet ganske så fort. Konrad Olsson hadde et syprosjekt og hadde produsert både pute, ipad-veske, grytekluter og T-skjorte ved hjelp av en symaskin, saks og en hullmaskin. Helene Elisabeth Løvberg hadde laget middag og bakt, mens Sofie Abrahamsen hadde funnet fram til morsomme fakta om katter.

- Visste du at når katter har levd i to år, så er de egentlig tre år, sa Sofie.

Fredrik Amundsen hadde et trommeprosjekt, mens Lotta Prabuch Knudsen og Maria Kalliainen Kyrrø også hadde laget mat. Sandra Eline Olsen hadde laget Sjaga-te og tullemat. Ida Amdahl og Marit Arnesen hadde testet om Toro-mat eller hjemmelaget mat er best.

- De fleste svarte Toro, men selv synes jeg at hjemmelaget mat er best, sier Ida.

Sju år

To av Pasvik 4Hs medlemmer har gjennomført sine sju år nå og fikk sine 4H-plaketter som bevis for dette. Det er Anneli Kalliainen Kyrrø og Erle Guvåg. I tur og orden har de fått ett merke for hvert år som aspirant og miniaspirant, bronsemerke (ett år), sølvmerke (to), gullmerke (tre), fagskjold bronse (fire), fagskjold sølv (fem), fagskjold gull (seks), plakettnål og 4H-plakett (sju år).

- Dette er de to første som har fullført et sjuårig løp siden klubben ble startet opp i 2010. For hvert merke er kravet at man har fått godkjent sitt 4H-prosjekt og deltatt i klubbarbeid. Kravet er også 50 prosent frammøte på klubbens aktiviteter, sier Hanne Kalliainen.

Plakett og benker

Plaketten vil bli utlevert på et arrangement på Sandnes skole 19. november. To av de som får den er fra Pasvik 4 H, Anneli og Erle, i tillegg til en fra en annen klubb.

Anneli og Erle har nå et prosjekt hvor de starter opp en ny klubb som de kan fortsette i utover de sju årene.

Et annet prosjekt som klubben nå er i ferd med å sluttføre er produksjon av benker og bord, som vil bli satt ut på populære turplasser; moloen på Skogfoss, Gustavberget på Svanvik og Bjørnestien i samarbeid med Bioforsk Svanhovd. To benker og sju bord er produsert og klare til å bli satt ut.

- Ungene har laget dem selv med godt samarbeid med Ole Gunnar Eriksen. Og så har vi fått godt med støtte fra 4H Norge og Fefo, sier Hanne Kalliainen.

Pasvik 4H er størst av de fem klubbene i Finnmark.

Vi har hatt et aktivt år, med landsleir, storkurs, villmarksleir og aspirantleir, sier Kalliainen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no