10. des
UTBEDRET: Mange av skogsveiene i Pasvikdalen er utbedret i løpet av året, sier skogforvalter Ole Andrè Hestmo i FeFo. (Foto: FeFo).
 
Stor innsats på skogsveiene i 2016
Over 20 kilometer skogsvei ble i 2016 utbedret i Pasvikdalen takket være ekstrabevilgninger.

Publisert: 11.des.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Lokale entreprenører

- Skogmyndighetene søkte om ekstra midler fra Landbruks- og matdepartementet begrunnet med konkursen i Sydvaranger Gruve for å bidra noe til å opprettholde aktiviteten hos entreprenørene, sier Ole André Hestmo, skogforvalter i FeFo i en pressemelding.

Tilsammen 1,54 millioner kroner er dermed brukt på veivedlikeholdet sommeren og høsten 2016. Dette er tre ganger mer enn normalt, og arbeidet er utført av kun lokale entreprenører.

De tre største tilskuddene kom fra Landbruks- og matdepartementet (600.000 kroner), de ordinære skogsmidlene (500.000 kroner) og FeFo (270.000 kroner). I tillegg har GSV, Øvre Pasvik nasjonalparkstyre og Sør-Varanger kommune bidratt.

De offentlige skogmidlene er avgjørende, og for å kunne søke om slike midler forutsettes det at skogressursen er til stede og at det er skogaktivitet av et vist omfang.

Mer tilgjengelig

- Det betyr bedre tilgjengelighet. Veiene blir brukt av alle, og er kun stengt i vårløsningen. De er viktige for reiseliv, næring og generelt friluftsliv», sier Hestmo.

Vedlikeholdet omfatter stikkrenner, kantrydding, grøfterens, planering, høvling, påføring av ny masse og nytt toppdekke. De aktuelle veiene er deler av Sametiveien, Grensefossveien, Gjøkåsveien, Ellentjernveien og Malbekkveien, og samlet strekning er 20,7 kilometer.

Totalt er det mellom 150 og 160 kilometer med skogsbilveier i Pasvikdalen.

Veirådet for skogsbilveiene i Pasvik består av Sør-Varanger kommune, Skogbrukssjefen i Finnmark, GSV, Øvre Pasvik nasjonalparkstyre, Pasvikdalen jeger- og fiskerforening, Pasvikdalen næringsråd og Reinbeitedistrikt 5A/5C, i tillegg til FeFo.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no