24. okt
EKSPLOSIVT: Bilde fra øvelsen Sredny-halvøya.
 
Storøvelse på havgrensa - russiske smell hørtes på Varangerhalvøya
"Tordenliknende smell" fra øvelses-bombardement.

Publisert: 19.sep.2017 15:12
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

The Barents Observer og iFinnmark melder om observasjoner av noen skikkelige smell og andre lyder ute i havet mot Russland, fra fredag til og med mandag. Folk i Svanvik skal også ha hørt lyder av jetfly.

Dette skal være lyder fra russiske militærøvelser på kysten og ute i havet, enten samtidig som eller som en del av den store årlige Zapad-øvelsen.

Barents Observer skriver at en stor del av Russlands nordflåte tok del i øvelser på Sredny-halvøya, noen få kilometer unna norgesgrensa. Det skal ha involvert både landføring av bakkestyrker, og rakettskudd. Flere enn 600 soldater var involvert, i tillegg til jetfly og helikoptre.

I tillegg skal flere skip ha vært i nærheten av havgrensa, inkludert den atomdrevne krysseren "Peter den store".

Forsvaret i Norge er ikke bekymret.

– Avdelinger på Kola er involvert. Det er nærliggende å tro den beskrevne aktiviteten er relatert til øvelsen. Dette er ikke noe avvik fra normalen. Våre soldater på GSV hører jevnlig militær aktivitet når de patruljerer grensen, sier kommunikasjonssjef Ivar Moen i Forsvarets operative hovedkvarter til iFinnmark.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no