19. sep
NORD: Over 70 prosent av de spurte ønsker jernbane til Finnmark. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 
Stort flertall for jernbane til Finnmark
Flere enn sju av ti deltakere i en fersk undersøkelse stiller seg positive til å bygge Nord-Norgebanen til Tromsø og videre til Finnmark.

Publisert: 25.aug.2019 10:15
Oppdatert: 25.aug.2019 10:16

72 prosent av de spurte mener Norge bør bygge ut Nord-Norgebanen, ikke bare til Tromsø, men helt til Finnmark, ifølge en undersøkelse Norstat har gjennomført for ABC Nyheter. 14 prosent svarer «nei» og 14 prosent svarer «vet ikke» på spørsmålet «synes du Norge bør finansiere videre utbygging av Nord-Norgebanen, slik at personer kunne reise også med tog til og fra Finnmark?».

I en annen meningsmåling nylig, som Respons Analyse gjorde for VG, svarte 60 prosent at de er positive til utbygging av jernbane i Nord-Norge, 20 prosent var negative og 20 prosent var usikre.

1. juli la Jernbanedirektoratet fram en kostnadsutredning om mulig jernbaneutbygging fra Fauske til Tromsø. Utredningen er en fortsettelse av tidligere utredninger fra 1992 og 2011.

Ifølge kostnadsanslaget vil banen koste mellom 113 og 120 milliarder kroner. Banen vil ifølge beregningene ikke være samfunnsøkonomisk lønnsom med et netto tap på mellom 46 og 109 milliarder kroner. Flere har vært kritiske til utredningen, som har høringsfrist 1. oktober.

(NTB)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no