13. des
FIKK INN MYE: Frida May Flåten, Håvard Søndenå og Hanna Møllebakken fra rødrussens styre har vært med på å gjennomføre en usedvanlig vellykket innsamling til inntekt for kreftsaken.
 
Storutfordring til neste års russekull
Nesten alle innsamlingsrodene var dekket opp og nær 100 prosent av rødrussen gikk rundt på dørene med bøsser. Sånt blir det resultater av.

Publisert: 14.mar.2014 13:34
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Nærmere bestemt ble 75 185 kroner samlet inn fra Sør-Varangers rødruss til Kreftforeningens kampanje «Krafttak mot kreft».
– Vi er kjempefornøyde. Folk var motivert og vi begynte tidlig med planleggingen, forklarer Frida May Flåten, Håvard Søndenå og Hanna Møllebakken fra Kirkenes videregående skoles rødruss` styre.
Russestyret legger ikke skjul på at de har vært ganske så strenge, og gitt beskjed om at denne innsamlingen skal all russen være med på.
– Kreftforeningen har vært her to ganger, først for å holde foredrag for russestyret og så for hele russekullet, forklarer de videre og legger til at elevene tok innsamlingen seriøst fordi det er en sak som er nær mange. For en håndsopprekning blant elevene viste at veldig mange har, eller har hatt, kreft i nær familie eller blant folk de kjenner.

Motiverte

– Han som holdt foredraget for oss mistet moren sin nylig på grunn av kreft. Det ble veldig sterkt, det var også med på å motivere, forklarer de tre russerepresentantene.
Blir dere som russekull mer sammensveiset av å gjennomføre en innsamling sammen?
– Vi liker i hvert fall å tro det. Vi er jo tre klasser, A, B - og påbygning. Og vi har som mål at alle klassene skal være representert, forklarer de tre.
De vil gjerne at årets gode resultat fra Kirkenes blir både en inspirasjon og en utfordring for neste års russekull.
I år gikk 61 av 67 elever med innsamlingsbøsser, og 51 av 56 roder var dekket opp.
– De fleste av oss gikk to roder. Vi brukte lang tid, melder de.
– Det var glatt. Jeg datt så bøssa fløy, men resultatet var verdt blåmerkene, sier Hanna Møllebakken fornøyd.

Omdømmet viktig

Frida May Flåten, Håvard Søndenå og Hanna Møllebakken er veldig fornøyd med at folk tok godt imot dem. Elevene hadde planlagt detaljene nøye i forkant, og brukt både Facebook og avisa til å fortelle om kampanjen.
– Folk hadde tatt ut penger og tenkt på oss. Veldig bra, takker de.
Det gode resultatet kan gavne på flere måter.
– Vi vil jo gjerne ha godt omdømme, sånn at folk gir oss dugnadsjobber og kjøper russeavisa. Det gjelder i aktivitetene vi skal ha også. Vi har allerede hatt et arrangement. Da snakket vi med politiet på forhånd, og de var også innom arrangementet, forteller de.

FIKK INN MYE: Frida May Flåten, Håvard Søndenå og Hanna Møllebakken fra rødrussens styre har vært med på å gjennomføre en usedvanlig vellykket innsamling til inntekt for kreftsaken.
(Foto: Birgitte Wisur Olsen)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no