23. okt
HALVPARTEN: Scandic-direktør Jevgeni Mlinnikov (til høyre) mister nesten halve staben om streiken varer. Her med restaurantsjef Steffen Mong. (Arkivfoto: Martin Gramnæs)
 
Streiken stenger ikke hotellene - ennå
Både Thon og Scandic ser for seg at de klarer å holde åpen over helga, selv om det blir streik der lørdag. Etter det er det mer usikkert, spesielt for Thon.

Publisert: 27.apr.2016 23:45
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Fellesforbundet varslet mandag at de blant annet kommer til å ta ut 31 medlemmer på Thon Hotell Kirkenes og 16 medlemmer på Scandic Kirkenes fra lørdag av, som et ledd i den pågående hotellstreiken.

Nesten hele staben

Thon Hotel mister dermed nesten hele staben sin om streiken skulle vare.

- Vi har 39 ansatte totalt, og vil dermed kun ha minimumsbemanning, sier Rune Nordhus, direktør i Thon Hotel Kirkenes.

Han sier likevel at de skal klare å holde åpent igjennom helga, om enn på et lavere nivå.

- Dette går ut over alle avdelingene våre. Men vi har ledere igjen i alle avdelinger, og renhold drives av ISS, som er uavhengig fra denne streiken. Vi har ikke fullt med gjester på hotellet, så det går i første omgang, sier han.

Nordhus er mer usikker på om Thon klarer å holde åpent over helga, om streiken varer såpass lenge.

Nok til å merkes

På Scandic i Kirkenes mister de en mindre del av bemanningen. Direktør Jevgeni Mlinnikov teller rett over 40 ansatte, og de mister 16 av dem.

Det er likevel nok til at det merkes.

- Vi er forberedt på å kjøre redusert drift til helga, og vil holde åpent på den måten inntil videre. Vi følger med dag for dag, og vil gjøre det vi kan for å tilby gjestene våre et minimumstilbud, sier han.

«Minimumstilbud» betyr at de kan tilby rom og frokost. Ellers vil for eksempel restauranten måtte stenge for folk flest.

- Vi vil ha et enkelt mattilbud til de boende gjestene våre, sier Mlinnikov.

Hotellstreiken har allerede stengt flere hoteller fra Nordland og sørover. Fra lørdag av rammer streiken blant annet bedrifter i Troms og Finnmark. Inntil da er alle hoteller i Kirkenes åpent som normalt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no