12. des
STYRER: Monica og Hanne Hoel fra Kirkenes er blitt styrmenn på hver sin hurtigrute.
 
Styrer hver sin hurtigrute
Tvillingene Hanne og Monica Hoel fra Kirkenes er blitt styrmenn på hver sin hurtigrute.

Publisert: 21.mar.2014 13:05
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Vi skrev om de eneggede tvillingene på 26 år i 2010. Da forlot de lærerstudier ved Universitetet i Tromsø for å mønstre på som kadetter på hver sin hurtigrute. Fire år senere er de blitt styrmenn, Hanne på «MS Vesterålen» og Monica på «MS Kong Harald» ifølge avisa iTromsø.

Lærer til kadetter

I 2007 flyttet Monica og Hanne til Tromsø for å bli lærere. Etter kort tid fant de begge ut at lærerstudiet ikke var noe for dem.
– Vi har jo stort sett gjort det samme hele livet og noe må man jo gjøre, så da var jobb på Hurtigruten en grei jobb, sier Monica til iTromsø.
Istedet for lærerstudier begynte tvillingene å studere til å bli ingeniør i naturikk. I 2010 var de ferdige og fikk seg jobb som kadetter på «MS Polarlys». Det gjorde de i to år før de søkte seg videre. I april fikk de styrmannsjobb på hver sin hurtigrute.
– Det er jo en ganske utfordrende jobb når det er hardt vært på havet. Jeg husker spesielt en gang da vi var i Finnmark og det var veldig hardt vær. Da var det nokså spennende å sitte i styrmannsstolen, sier Hanne til iTromsø.

Stjerner

Jentene har ikke bare samme jobb, på hvert sitt skip. De jobber også samme turnus og bor sammen i Tromsø. Men på et punkt er de ulike.
– Hanne har to stjerner, jeg har bare én. Så da står det jo svart på hvitt at hun er litt bedre enn meg, sier Monica.
– Det betyr ikke nødvendigvis at jeg er det, svarer Hanne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no