22. sep
JOBB: Det gjenstår mye arbeid før SV er gjenreist for partisekretær Kari Elisabeth Kaski. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
SV stiller i 271 kommuner
SV stiller liste i Sør-Varanger og 270 andre kommuner til kommunevalget til høsten.

Publisert: 07.apr.2015 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

Partiets nye partisekretær, Kari Elisabeth Kaski fra Kirkenes, har en formidabel jobb med å stable SVs partiorganisasjon på beina. Før påske ble det klart at det kun er mulig å stemme på SV i 271 kommuner til høstens kommunevalg. Det er ti færre enn ved siste valg. Uten politikere å stemme på, ingen stemmer og uten stemmer blir det fort enda dårligere valgresultat enn den siste tidens krisemålinger antyder.

Positiv

I Aftenpostens partibarometer for mars havnet partiet på tre prosent. Det er godt under sperregrensen. I kommunevalget i 2011 fikk SV 4,1 prosent.

Kaski er imidlertid ved godt mot en måned etter at hun ble valgt som partisekretær.

- Det er blitt jobbet svært godt de siste månedene og vi har fått et resultat vi er godt fornøyd med. Vi har fått et godt grunnlag for å styrke partiet fram mot 2017, sier Kaski til Aftenposten. SV utfordres blant annet av Miljøpartiet de grønne, som stiller liste i 200 kommuner. Venstre stiller i 316 kommuner, mens Senterpartiet har liste i 391 kommuner.

Ni lister

Til kommunevalget i Sør-Varanger stiller ni partier med liste; Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Høyre, SV, Kristelig folkeparti, Venstre, Miljøpartiet de grønne og Partiet de kristne.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no