7. des
TOPPEN: Elin Mathisen, Pål Gabrielsen, Harald Nilsen og Ylva Rohde er de fire øverste på SVs liste til kommunevalget. - Vi må ha minst fire i kommunestyret neste gang, mener Gabrielsen. (Foto: Yngve Grønvik)
 
SV tror på et godt valg
- Jeg synes vi har et godt program med gode saker som jeg vet mange er enig med oss i. Nå må folk bare stemme på oss ved valget også, sier ordførerkandidat Pål Gabrielsen.

Publisert: 13.apr.2015 06:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:49

SV i Sør-Varanger har lagt fram sin liste til kommunevalget, og der er det mange nykommere. En av dem er lærer Harald Nilsen.

- Jeg ble spurt om jeg ville stå på lista og om jeg ville stå høyt. Det svarte jeg ja til. Jeg er så lei av Frp-politikk, så nå må jeg være med og gjøre noe med det, sier han.

Barn og unge

En annen nykommer er Ylva Rohde, skoleelev, fra det ganske nye SU, Sosialistisk Ungdom. Hun er på fjerdeplass på lista.

- Jeg er spesielt engasjert i noen saker for barn og unge, og det er å få flere helsesøstre i skolen, slutt på mobbing og bedre psykisk helse for unge. Disse sakene henger sammen og er svært viktig for trivselen og helsa til skoleelever, og kan gi konsekvenser hele resten av livet for de som ikke får den hjelpen de burde hatt, sier Rohde.

Ny skole

- Ny skole for Sandnes og Bjørnevatn er en av våre hjertesaker. Det er viktig at dette ikke blir glemt, vi skal stå steinhardt på for en felles skole, sier Pål Gabrielsen.

- Nærskole og at alle elever i kommunen skal ha like forutsetninger, det er krav, sier lærer Elin Mathisen, som har andreplass på SV-lista.

- Bedre trivsel for kortreiste barn, legger Pål Gabrielsen til.

- Gratis halleie for barn og unge er også en av våre kampsaker, sier Gabrielsen.

Miljø og næring

- Dagens Næringsliv hadde en undersøkelse som viste at SV hadde den nest beste næringspolitikken i Norge, sier Pål Gabrielsen. Han legger til at Sør-Varanger SV er opptatt av at man skal ha like vilkår, samtidig som man skal ha miljø i tankene.

- Vi vil både ha havneutbygging og bevare strandlinja. Vi vil ikke at kommunen skal gi fra seg styringa over viktige områder som strand og fjord, sier Gabrielsen.

- Og så må vi ha bærekraftige løsninger. Miljø og næring går hånd i hånd, legger han til.

Trygghet

- Jeg synes vi generelt har fått et veldig godt program, som alle kan stå inne for og som ivaretar både vår miljø- og sosiale profil, sier Elin Mathisen.

- Jeg tror SV er et av de få partiene velgerne vet hvor man har. Det skjer ingen plutselige endringer, vi har bygget politikken vår på en ideologi som er fjellstø, der trygghet og fellesskap er nøkkelord. Og jeg tror at misnøyen med den blå-blå regjeringen kan være bra for SV, så nå håper vi på et knallgodt valg, sier Pål Gabrielsen.

SV-lista til kommunevalget:

1. Pål Gabrielsen (1966)
2. Elin Mathisen (1971)
3. Harald Nilsen (1973)
4. Ylva Rohde (1997)
5. Jo Andre Jørstad (1969)
6. Unni Sildnes (1969)
7. Kasper Gabrielsen (1997)
8. Frid Inger Ulvang (1965)
9. Liv Trude Rafaelsen (1960)
10. Harald Gunnar Sunde (1957)
11. Unni Persen (1947)
12. Trond Hansen (1948)
13. Siv Grethe Aarnes (1977)
14. Arnt Uchermann (1945)
15. Anne Flaatten (1946)

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no