23. okt
ÅPEN DAG: Mange små og store koste seg på Åpen dag på brannstasjonen ifjor og lærte mye om brannvern. Lørdag er det åpen dag igjen. (Foto: Birgitte Wisur Olsen)
 
Svært få har brannøvelse hjemme
Denne helga er det åpen dag på brannstasjonen i Kirkenes. Det handler om alvorligere ting enn å se på brannbilen.

Publisert: 18.sep.2015 14:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:55

Denne uka har det vært brannvernuke over hele landet. Fokus i år har vært på brannsikring i hjemmene, blant annet med bakgrunn i lave tall for brannøvelser. En undersøkelse fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Norsk brannvernforening og If Skadeforsikring viser at over halvparten av oss nordmenn frykter brann mest av alle mulige hjemmeulykker. Men bare to prosent gjennomfører brannøvelser og prøver ut rømningsveier.

Ha en plan

- At det kan begynne å brenne hjemme der vi bor, på verdens tryggeste sted, er en så skremmende tanke at vi helst skyver den fra oss. Men faktum er at vi kan gjøre det langt tryggere for oss selv med enkle tiltak som å sjekke røykvarsleren, passe på at slokkeutstyret er i orden, og sørge for å ha en god plan for hva vi skal gjøre hvis det skulle begynne å brenne, sier Morten Thorsrud, konserndirektør i If Skadeforsikring.

I undersøkelsen svarer 13 prosent at familien har avtalt et fast møtested utendørs i tilfelle brann. 54 prosent innrømmer at de ikke har tenkt noe særlig over hva de skal gjøre hvis det begynner å brenne.

Nødetatene

På Kirkenes brannstasjon lørdag skal de informere om brannøvelser, om den nasjonale brannøvelsen som også familier kan melde seg på. Og de får også besøk av både ambulanse, politi og sivilforsvar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no