10. des
4G: Dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor er på Norgesturne for å sjekke 4G-dekningen til selskapet. Innen 17. mai skal de fleste i Sør-Varanger ha 4G.
 
Svanvik får 4G først
Ni av ti Telenor-kunder vil ha tilgang til 4G-nettet før 17. mai neste år. Det opplyser dekningsdirektør i teleselskapet, Bjørn Amundsen.

Publisert: 15.okt.2014 16:02
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Amundsen har kjørt landet på langs de siste ukene. Mandag og tirsdag var han i Sør-Varanger.

Bugøynes og Svanvik

Mandag var dekningsdirektøren også i Vadsø, der de nå har fått 4G, noe som også kan få følger på Bugøynes.

– Jeg har et ørlite håp om at 4G-signalene fra Vadsø kan rekke helt til Bugøynes.
Dekningsdirektøren sier at Telenor har som mål at Svanvik som første sted i Sør-Varanger skal få 4G før jul.

– Men heller ikke her er det to streker under svaret. Vi skal etablere både 3G og 4G på Kirkegårdshøyda. Her blir imidlertid frekvensen mot Russland en utfordring. Jo høyere vi går i frekvensen, desto mindre støy mot Russland blir det. Med høy frekvens, er rekkevidden mindre, kanskje maksimum ni kilometer.
Før påske vil det etableres 4G-sendere på fire steder i og rundt Kirkenes.

Ni av ti

Før nasjonaldagen er Telenors mål at ni av ti skal ha mulighet for å få inn 4G.

– Når får vi ti av ti?

– Det er ikke sikkert vi får det til. Finnmarkingene bor utrolig spredt og dette skaper selvfølgelig utfordringer for oss. Det er utfordrende. Vi får mye kritikk for at de ikke har dekning. Vi jobber hardt med saken, men nå begynner det å bli bra. Da jeg kjørte fra Vadsø til Kirkenes var det brudd i forbindelsen kun en eneste gang. I Pasvik har vi mye arbeid igjen, men asfalten begynner å bli bedre enn telefondekningen. Vi kommer med mobilt bredbånd til Svanvik nå, sier Amundsen.
En annen ting som spiller inn er hvilke mobiltelefoner vi har. Har du en Nokia, HTC eller Sony i lomma, så er saken grei. Da får du inn. Det er Apples iPhone-telefoner som er litt mer uklare i mottaket.

– Man må nok opp på iPhone 5s før man får inn 4G. De andre støtter ikke 4G, sier Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no