9. des
ÅTTE GULL: Frid Thorild Bratlien Danielsen (14) tok åtte gull av åtte starter og fikk bestemannprisen for jenter i Finnmark Open sist helg. (Foto: Jørn Fossmo).
 
Svømte til åtte gull
- Like viktig er det å sette personlig rekord, sier hun.

Publisert: 28.okt.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Frid Torhild Bratlien Danielsen (14) fra Kirkenes ble kåret til stevnets beste jentesvømmer i Finnmark Open arrangert i Hammefest sist helg. Hun tok gull i alle åtte øvelser hun startet i.

I tillegg var hun med å ta gull i 6x50m fri mix stafett og 4x50 m lag medley damer for Kirkenes Svømmeklubb. Bestemannpremien tilfalt henne for beste poengsum av samtlige klasser i tre utvalgte øvelser av.

«Pers»

- Akkurat nå er jeg mer motivert enn noen ganger før. Det skyldes nok at jeg i det siste har «perset» mye. Til helga reiser jeg til Stavanger og møter mange av de beste i landet i min klasse. Jeg har en drøm om å ta medalje i et stort stevne sørpå der konkurransen er mye tøffe enn nordpå, sier hun.

- Selv om jeg vant alle mine øvelser i Hammefest, syns jeg det er viktigere å forbedre mine personlige rekorder.

Klar for junior-NM

Frids favorittøvelser er bryst og butterfly. Om fire uker arrangeres norsk mesterskap for juniorer i Bergen, og da skal hun svømme mot de alle beste under 17 år.

- Jeg er allerede tidsmessig kvalifisert i 200 m butterfly og håper å nå kravet på 50 og 100 m bryst før mesterskapet.

I 2013 og 2014 tok hun gull i Nordnorsk mesterskap. Men måler er å ta medalje i de store mesterskapene. Og dersom framgangen fortsetter, kan medalje eller en god plassering være innen rekkevidde.

Trener hver dag

Frid begynte med svømming som femåring. Hun forteller at de er en fast liten gjeng på seks til åtte som trener godt sammen. I vår sluttet treneren det siste årene, og nå har de en midlertidig trener.

- Vi trener 14-15 timer i uka, seks ganger i bassenget og noe styrke og løping i tillegg, forteller hun.

Og kanskje blir hun like god som mange av de kjente KSK-svømmere som på 60-og 70-tallet kapret flere medaljer i norske mesterskap og svømte Kirkenes Svømmeklubb opp blant de beste klubbene i Norge. Den tradisjon er hun godt kjent med og ramser opp navnene på de fleste.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no