9. des
SNART KLARE: Solveig Steinmo og Frank Fiskebeck trener flittig til NM.
 
Swinger seg til NM
Solveig Steinmo og Frank Fiskebeck skal kjempe i NM i swing om knappe to uker. De tror kanskje ikke på gull, men entusiasmen er der den skal være.

Publisert: 15.nov.2013 13:01
Oppdatert: 23.okt.2017 11:27

30. november er det norgesmesterskap i swing og rock 'n roll i Fauske. Da stiller to stykker fra Sør-Varanger. Solveig Steinmo og Frank Fiskebeck er begge erfarne swingdansere, og har vært med på nordnorsk mesterskap før. Men dette er deres første forsøk på norgesmestertittelen. Eller rettere sagt: Titlene. De skal nemlig konkurrere i to klasser.

– Vi vil danse mot i hvert fall ti andre par i folkeswing, og noen færre i boogie-woogie, forteller Fiskebeck. Folkeswing er den typen swing man vanligvis ser på dansegulv rundt om i landet, ifølge danserne, mens boogie-woogie er raskere og vanskeligere.

– Neppe norgesmestere

De to danserne var ikke nødt til å kvalifisere seg til NM. Verken Steinmo eller Fiskebeck tror de kommer til å bli norgesmestere dette året. Men Fiskebeck tror i hvert fall de kan nå til pallplass.

– Om vi kommer på topp tre, synes jeg det er bra, mener Fiskebeck. Steinmo tror motstanderne blir hardere enn som så.
– Så optimistisk er jeg ikke! Det blir nok mer som han fra Kenya som stilte på ski-mesterskap i Norge. Sjansene er nok ikke så høye, sier Steinmo lattermildt.

Trener flittig

Uansett er de begge godt motiverte, og de trener flittig fremover. De har trent tre ganger i uka, og mener det godt kan bli oftere trening nå som NM nærmer seg.
Solveig Steinmo og Frank Fiskebeck er ikke de første Sør-Varanger-danserne som stiller på et norgesmesterskap. Dag Robert Jerijärvi og Hilde Fredriksen skal ha stilt i juniorklassen i Molde i 2004. I tillegg har Tor Erland Iversen og Vibeke Melhus stilt sammen, og tidligere klubbleder Valter Jacobsen har stilt sammen med Ellen Kildal flere ganger.

Swing-NNM i Kirkenes

Trine Høiberget, som også er erfaren swingdanser, skal bli med til NM. Men hun deltar ikke. I stedet skal hun observere arrangementet og få innspill til hvordan det hele gjøres. Det kommer godt med når Sør-Varanger swingklubb skal arrangere nordnorsk mesterskap 8. februar.

– Vi håper alle i Sør-Varanger stiller opp til mesterskapet på Thon hotell, sier Fiskebeck.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no