9. des
IKKE FERDIG: Utviklingsdirektør Harald Martinsen konstaterer at de er hjulpet, men ikke ferdig med problemene sine.
 
Sydvaranger fikk viktig kunderabatt i knipa
– Ikke alene nok til å få oss på rett kjøl, men hjelper betydelig, sier utviklingsdirektør Harald Martinsen. Selv om rabatten er midlertidig.

Publisert: 18.sep.2014 15:56
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Sydvaranger sliter som kjent med økonomien på grunn av dårlige malmpriser. Nå har de klart å forhandle frem en avtale som hjelper godt, ifølge utviklingsdirektør Harald Martinsen.

– Vi har forhandlet oss vekk fra en ganske betydelig rabatt som en av de største kundene våre fikk på malmprisen. Det betyr at vi selger malmen til dem til vanlig markedspris, forteller han.

Martinsen vil ikke si hvor mye penger dette betyr for Sydvaranger, men han kan fortelle at det er en del dollar per solgte tonn malm.
De pengene Sydvaranger nå sparer, må de imidlertid betale tilbake senere. Når markedsprisene er gode igjen og Sydvarangers økonomi på rett kjøl, skal rabatten gjeninnføres, og mellomlegget betales.

– Men det hjelper oss en god del med å komme oss igjennom den vanskelige situasjonen vi er i nå, sier Martinsen.

Avtalen er i seg selv ikke nok til å få Sydvaranger helt ut av knipa. Men Martinsen håper det vil få ballen til å rulle med å få liknende hjelp fra flere.

– Dette er en stor kunde, og det kan bidra til å få alle våre samarbeidspartnere til å bistå med å øke inntjeningen vår i denne perioden, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no