5. des
SYKEFRAVÆR: Sør-Varanger kommune har i flere år slitt med høyt skefravær. Det er fortsatt på ni prosent. Ordfører Cecilie Hansen og rådmann Nina Bordi Øvergaard jobber videre for å få sykefraværet ned.
 
Sykefraværet noe ned
Sør-Varanger kommune har slitt med å få sykefraværet under den magiske streken på ni prosent. Ved utgangen av august var de akkurat på ni.

Publisert: 09.okt.2015 14:25
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

I september behandlet Arbeidsmiljøutvalget denne saken. Nå er det Administrasjonsutvalget i kommunen som får saken på bordet kommende mandag. Per 31. august i år var sykefraværet på ni prosent. Tilsvarende dato i fjor var fraværet på 9,6 prosent og året før på 8,4 prosent.

Jobbet lenge

Sør-Varanger kommune bruker mange millioner kroner på det store sykefraværet hvert eneste år og har jobbet lenge og hardt for å få ned sykefraværet. I 2007 ble det startet et arbeid for å få det ned. Da prosjektet startet hadde kommunen et sykefravær på 11,5 prosent. Sør-Varanger kommune har hatt et særskilt fokus på helse- og omsorgstjenestene og barnehagene, som er etater som har slitt med høyt sykefravær.

Ved utgangen av 2012 hadde kommunen et mål om å komme ned på 8,8 prosent sykefravær. De kom såvidt under ni prosent, men i 2014 økte sykefraværet igjen. Fra januar 2014 til og med mars i år var økningen jevn, før den etter dette har begynt å gå ned igjen.

Nedgang

Rådmann Nina Bordi Øvergaard sier det går ned noen steder, mens andre etater opplever en økning.

– Vi ser en fin nedgang i fem barnehager, mens fraværet øker i to. Innenfor pleie og omsorg ser vi en økning i sykefraværet både ved Prestøyhjemmet, Hjemmebasert omsorg og Bugøynes omsorgssenter og en liten nedgang i fraværet ved Wesselborgen. Denne økningen i sykefravær innenfor pleie og omsorg har nok en sammenheng med den økte belastningen som disse tjenestene rapporterer, sier Bordi Øvergaard.

Kommunens ledelse har tidligere påpekt at tett oppfølging med tilbakemeldinger til lege om tilretteleggingsmuligheter, bruk av elektroniske oppfølgingsverktøy som sikrer kvalitet og kontinuitet i arbeidet er viktig.

– Vi registrerer en nedgang i bruken av oppføgingsverktøyet. Ikke alle bruker dette. En påminnelse om at bruk av verktøyet er pålagt av rådmannen bør vurderes, skriver rådmannen.

Kommunen er allerede i gang med kompetansehevende kurs i oppfølging av ansatte som har psykiske lidelser. Cirka 25 er påmeldt til kursene.

Kommunen vil fortsatt prioritere tidlig oppfølgingsplan til sykemelder og bruk av elektronisk oppfølgingsverktøy.
Mål på 8,5

Fungerende rådmann, Håvard Lund, sier at Sør-Varanger kommune har et mål om 8,5 prosent sykefravær.

– Vi har hatt et langvarig fokus på dette med sykefravær hos oss. Man kan ikke si at dette har vært direkte mislykket. Da vi startet opp prosjektet så var vi på over elleve prosent.

Har dere noe mål på hvor langt ned dere vil?

– Vi har hatt et mål om å komme så nær 8,5 prosent som mulig. Vi nådde det nesten da vi var på 8,8 prosent. Etter dette begynte fraværet å gå litt opp. Men nå går det litt ned igjen. Fokuset er der stadig for å holde sykefraværet på et akseptabelt nivå. Vi jobber konstant med saken, sier Lund.

Medlemmer

Kommuneledelsen vil fortsette jobben med å få sykefraværet ned, nå først med mandagens behandling i Administrasjonsutvalget, der ordfører Cecilie Hansen (Sp) er utvalgsleder, Bror Sundstrøm (H) nestleder og Aksel Emanuelsen (Ap) medlem. Det er også ansatterepresentantene Mette Nødtvedt og Terje Johansen (med Robert Nesje og Rolf Mikkelsen som varamedlemmer). Camilla Svegaard (H), Linda Beate Randal (Ap) og Agnar Jensen (uavhengig representant) er politiske varamedlemmer.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no