23. okt
NÆRMERE JUL: Sykehuset blir ikke åpnet før i fjerde kvartal, melder prosjektleder Øyvin Grongstad, her ved byggestart på Skytterhusfjellet.
 
Sykehusåpning utsatt igjen
Det nye sykehuset på Skytterhusfjellet er kraftig forsinket.

Publisert: 02.jun.2017 12:34
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Det nye sykehuset er kraftig forsinket. Det var planlagt å ha sykehuset klart for pasienter i august, men dette blir utsatt, heter det i en pressemelding fra prosjektleder Øyvin Grongstad.

Ny tidsplan

Sykehuset skulle etter opprinnelig plan vært klart til overtakelse januar 2017.
Den siste planen var å overta bygget våren 2017 slik at utstyr kunne monteres og ansatte kunne starte sin opplæring, og være klar for å behandle pasienter i august.
Entreprenøren har nå lagt fram en ny tidsplan, heter det i meldingen.

Fjerde kvartal

Finnmarkssykehuset vil overta bygget i tredje kvartal i år. Etter overtakelsen skal testing og opplæring for ansatte fullføres.
I fjerde kvartal er sykehuset klart til å ta imot pasienter og flytte over pasienter fra gammelt til nytt sykehus.

Konsekvenser

Som en konsekvens av forsinkelsen vil den offisielle åpningen og markering med inviterte gjester bli utsatt og ny dato vil komme senere.
Forsinkelsene medfører ingen konsekvenser for pasientene. Pasientene vil få den behandlingen de skal ha i dagens sykehus.

Økte kostnader

Det påløper månedlige kostnader for Finnmarkssykehuset så lenge byggeprosjektet pågår.
Forsinkelsene medfører ekstra kostnader, blant annet til prosjekt og byggeledelse og økte byggelånsrenter, heter det i pressemeldingen.

- Ser bra ut

Det er gjort et solid håndverk av både lokal og tysk leverandør. Sykehuset ser veldig bra ut og blir et av landets flotteste, men det gjenstår fortsatt en del før det er helt klart for overtakelse, sier Grongstad.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no