13. nov
SOMMERPLANER: - Bare 143 dager igjen til jeg starter. Første mål er Alta, sier Geir Sabbasen. Han skal følge E6-skiltene helt til Svinesund. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Sykler hele E6 for kreftsyke barn
Geir Sabbasen er så engasjert for kreftsyke barn at han vil sykle hele E6 og bruke oppmerksomheten til å samle inn penger.

Publisert: 12.jan.2017 12:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:13

- Jeg er veldig glad i å sykle, og denne turen stod på lista over ting jeg ville gjøre, og hvorfor ikke gjøre noe nyttig for andre samtidig, sier Geir Sabbasen.

Sterkt inntrykk

Sabbasen forteller at han gjorde en jobb på sykehuset i Tromsø, og der møtte han kreftsyke barn, og det gjorde inntrykk.

- Det var et møte som satte seg fast i minnet, og som gjorde at jeg ville gjøre noe. Da jeg ett år senere ble pappa selv, begynte jeg å tenke mer på dette. Det kan ramme hvem som helst, når som helst, ingen er trygg. Hvis jeg kan være med å bidra på noen måte, så gjør jeg det, og dette er en måte jeg kan bidra på, sier Sabbasen.

Tanken og ideen har kvernet noen år i hodet hans, og denne sommeren var den første han hadde mulighet til å gjøre turen.

Ingen krise

- Alle sykler Lindesnes-Nordkapp, ler han.

- Men jeg bor jo der E6 begynner eller slutter, etter som man ser det, og det er jo faktisk rett utenfor kontordøra, så det var naturlig å velge den ruta. Dessuten er det litt lenger, ler han.

Selv om han hadde bestemt seg og begynt å planlegge, var det ikke før etter nyttår han publiserte planene på egen Facebook-side. Etter det fikk han har fått spørsmål om det var et nyttårsforsett, om det hadde klikket for han eller om han hadde kommet i midtlivskrisa.

- Men det har allerede kommet inn nesten to tusen kroner, så det er tydeligvis flere enn jeg som har tro på dette, sier han.

Trening

Han beregner å bruke tre og en halv uke, og ifølge eksperter skal det være godt innafor det han kan klare. Han har begynt å trene, både kjernemuskulatur, spesielt beina, og spinning.

- Når det blir mulig å sykle ute, skal jeg begynne å sykle dagsturer for å få en følelse med å sykle langt. Jeg tror mye av oppskriften for å lykkes med en så lang tur er å ikke sette seg for høye mål av gangen, men tenke etapper. Mye sitter i hodet, og man må gi seg noen dager for å komme inn i rytmen. Ellers man man gå på en smell allerede i Neiden ler Sabbasen.

Loddes ut

Han har fått tre lokale sponsorer som blant annet skal hjelpe til med utstyr og transport hjem. Målet for turen er Svinesund. Deretter blir det å fly hjem, mens sykkelen blir tatt med en av sponsorenes biler.

- Etterpå skal sykkelen loddes ut på Kirkenesdagene, og pengene fra dette går også til Foreningen for kreftsyke barn. Jeg skal ikke tjene noe på dette, jeg vil bare ha turen, sier Geir Sabbasen.

Han legger til at han ikke skal sykle E6 hele veien, for han kan ikke sykle forbi Lofoten uten å få med seg den delen av landet.

Underveis vil han legge ut bilder og sende live på Facebook, slik at folk kan følge med hvor han er.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no