10. des
STARTEN: Dave Cornthwaite ved sjøen i Kirkenes, rett før han satte av gårde i juli.
Foto: Arkiv
 
Syklet Kirkenes-Bergen på 72 dager - på sjøen
- Jeg skulle ønske noen hadde fortalt meg hvor lang kystlinje Norge har før jeg tok turen, sier Dave Cornthwaite. Tirsdag gikk han endelig i land i Bergen.

Publisert: 04.okt.2017 09:56
Oppdatert: 04.okt.2017 10:22

24. juli startet den britiske karakteren turen fra Kirkenes. 72 dager senere, kunne han konstatere at han hadde gjennomført tur nummer 14 i prosjektet "Expedition1000", der han skal gjennomføre 25 reiser på mer enn 1500 kilometer uten motoriserte kjøretøy.

NRK melder at han kom i land i Bergen tirsdag. Med det har Cornthwaite kommet seg langt over marginene i prosjektet. Sjøsykkelturen som gikk langs leiet til Hurtigruta skal ifølge statskanalen være verdens lengste sykkeltur på vann, med over 2000 kilometer tilbakelagt.

- Det er en lang, lang kystlinje dere har her i Norge. Men det har vært utrolig. Jeg gjør dette fordi jeg like utfordringer. Det har vært hardt innimellom, men det er et fantastisk land dere har her, sier han til NRK.

Nysgjerrige og hjelpsomme nordmenn i båter har vært til stor hjelp, og Cornthwaite har blitt invitert på flere middager - og dusjer - på veien. Han forteller også om utallige møter med sel, delfin eller hval.

Og en del dårlig vær og røff sjø iblant. Men det følger med.

Tidligere har han blant annet tatt seg på tvers langs hele Storbritannia på skateboard, rullebrett på tvers av Australia, og han har padlet Mississippi.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no