18. nov
TRAFIKKHJELP: Denne lille stanga med refleks på holdt bilene på komfortabel avstand mens Svein Olav Ohrvik syklet langs kystveiene.
 
Syklet Norgeskysten rundt
Svein Olav Ohrvik trengte noen heftige matpakker da han tok turen fra Svinesund til Storskog.

Publisert: 15.jul.2014 12:59
Oppdatert: 23.okt.2017 10:41

- Nå er det bare å sykle til Hurtigruta, så tror jeg sykkelen er parkert i hvert fall en uke, sier Svein Olav Ohrvik. Det er fortjent, for nå har 59-åringen fra Harstad vært på sykkeltur siden 3. juni.

Svein Olav startet da fra Svinesund, og syklet rundt langs mesteparten av Norges kystlinje. Søndag kveld nådde han Storskog, og da hadde han syklet rett under 4100 kilometer. Han har vært innom både Lofoten, Hammerfest, Nordkapp og Vadsø på veien.

Tanken om å sykle kysten rundt kom for et par år siden, etter at Svein Olav hadde syklet fra Harstad til Bergen.

- Jeg lekte med tanken på å sykle til alle byene i Norge, men det ville tatt et halvt år. Så da tenkte jeg på hele norskekysten i stedet, og den tanken satt seg, sier han.

Dyrt med mat

Svein Olav anbefaler å ta den samme turen. Han mener ikke det kreves voldsomt med forberedelser. Den største bøygen er å ha nok tid og penger.

- Turen ble dyr. Det kostet vel 40-50 000 kroner. Det gikk i all hovedsak til mat, sier han.

- Når man sykler slik, spiser man mer enn dobbelt så mye som normalt. Jeg kunne spise, og være sulten igjen etter en halvtime med sykling, sier han. Og enda gikk han ned i vekt på turen.

Svein Olav jobber som vikar, og dermed var det lett å få nok fritid. Han satte seg ikke noen spesiell tidsfrist, annet enn å feire 60-årsdagen sin 26. juli.

Uten GPS

Sykleren kunne brukt kortere tid: Han tok noen småpauser langs veien, en dag her og der, og tilbrakte fire dager i Bergen. Til gjengjeld har han unngått å slite seg ut. Selv om han også har tatt noen omveier.

- Jeg har ikke hatt GPS, så jeg har syklet mye feil. Men så har jeg fått sett mer enn de som hele tiden sykler rett, konstaterer han.

Turen gikk ikke inn i Russland denne gangen, men det kan skje i fremtida. Da vil Svein Olav imidlertid ha folk med seg, da han ikke kan språket.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no