8. des
SNUR: Sylvi Listhaug gir opp Storskog-instruksen, melder TV2.
 
Sylvi Listhaug snur
Alle asylsøkerne som kom til Norge over Storskog får nå behandlet asylsøknadene sine i Norge.

Publisert: 30.nov.2016 15:56
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Det er TV2 som melder at Justisdepartementet onsdag kom med en ny instruks til Utlendingsdirektoratet. Nå skal alle asylsøkere uten lovlig opphold i Norge, men som Russland har nektet å ta imot, få sine saker behandlet i Norge.

Tidligere har rundt 1 300 asylsøkere blitt avvist etter den såkalte Storskog-instruksen. Denne sa at det var trygt for dem å reise tilbake til Russland og søke asyl der. Russland har imidlertid nektet å ta imot dem. De fleste av disse asylsøkerne er syrere, og det er heller ikke mulig for dem å reise tilbake til Syria. Dermed har de blitt sittende i et slags vakuum i Norge, uten lovlig opphold her eller mulighet til å reise tilbake.

Det har vært et stort press på departementet for å få dem til å snu, og etter at UDI har kommet med forslag om å endre praksisen har Sylvi Listhaug gitt etter. Nå skal alle søknadene behandles i Norge. Også politiets utlendingsenhet har vært uenig med departementet i Storskog-instruksen.

Det antas at det er rundt 1 000 mennesker som befinner seg i Norge, og som denne nye instruksen gjelder for.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no