23. okt
TAKK: Wenche Worum og Knut Olav Sjømark gir klubbarbeider Kari Anita Finboe en god klem for sitt arbeid i 25 år på klubben. (Alle foto: Tor Sandø).
 
Takket for seg etter et kvart århundre
I 25 år har Kari Anita Finboe ledet kommunens fritidstilbud til psykisk utviklingshemmede. Tirsdag ble hun takket av som klubbarbeider og feiret med karneval.

Publisert: 27.feb.2014 15:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Tilbudet har gått under navnet Mandagsklubben, før det nå er Tirsdagsklubb og Torsdagsklubb. Sist tirsdag gikk det årlige karnevalet av stabelen. Her var både skippere, sheriffer, sjørøvere, rockere, KIF-spillere, spøkelser og discjockeyer.

Takket for seg

Knut Olav Sjømark hadde kledd seg ut som Miss Piggy, den kjente grisen fra Muppet Show. Med stor parykk og et solid lag med knallrød leppestift.

- Jeg har ikke tenkt noe spesielt på at Kari Anita skal slutte, sier han, når vi spør. Han tar et godt tak i lederen som har gitt tilbud til han ukentlig i 25 år.

- Du vil nok savne meg litt, sier Finboe.

- Ja, det vil vi, sier Wenche Worum bak en diger rød parykk.

I underkant av 20 klubbmedlemmer hadde møtt opp på Basen tirsdag kveld. For å kle seg ut, prate, danse og synge. Og spise god mat.

- Vi pleier å være litt flere, men vi har noen frafall på grunn av sykdom. Dette er kos. Her blir det mye god mat og drikke. Det er vanlig å ha varmmat også på disse kveldene, sier Finboe. Tirsdagene er det Basen som er møtestedet, med musikk, biljard, bingo og flere andre aktiviteter. Det hender også at klubbmedlemmene drar på byen og spiser god mat. Torsdagene møtes de på Møteplassen.

Søkt etter ny

Kari Anita Finboe skal nå begynne som leder ved Grenseprodukter på Hesseng. Sjømark innrømmer at han lurer på hvem som blir den nye klubbarbeideren.

- Ja, det blir spennende, sier han.

- Det er jo litt trist å slutte etter alle disse årene. Jeg kommer til å savne folket her. Stillingen er lyst ut og jeg skal være her som vikar inntil en ny person er ansatt. Man kan jo ikke bare forlate dette sånn helt uten videre, sier Finboe og viser bilder av klubben, mens den holdt til på Malmklang. I 1990.

- Da het det mandagsklubben. Da hadde jeg nettopp begynt. Det var tider det, sier Finboe og peker på seg selv og Knut Olav Sjømark.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no