8. des
IKKE FERDIG: Tove Alstadsæter fortsetter både som lokalpolitiker og varaordfører. (Arkivfoto)
 
Tapte stortings-nominasjon med én stemme
Tove Alstadsæter fra Sør-Varanger trakk seg fra Høyre-lista etter å ha tapt valget om andreplassen.

Publisert: 15.nov.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Finnmark Høyre hadde nominasjons- og årsmøte i helga. Da skulle de blant annet komme frem til fylkespartiets nominasjonsliste til Stortinget for valget 2017.

For øyeblikket har Finnmark Høyre én representant på Stortinget. Det er Frank Bakke-Jensen fra Båtsfjord, og han ble nok en gang satt på toppen av lista. Det var de neste plasseringene det ble kamp om.

Tove Alstadsæter (49) er for tiden gruppeleder for Høyre i Sør-Varanger, og var nominert som nummer to på lista. Men noen fra partiet ville i stedet ha en yngre kandidat fra Alta. 27 år gamle Marianne Haukland er Høyres gruppeleder der, og hun fikk én stemme mer enn Alstadsæter.

Forhåndsbestemt

Med det trakk Alstadsæter seg fra nominasjonslista, forteller hun til SVA.

- Sånn er politikken. Det var så tett som det ble. Jeg er selvfølgelig skuffet, men jeg ønsker Marianne lykke til, sier hun.

På spørsmål om hvorfor hun ikke ville vurderes for posisjoner lenger ned på lista, svarer hun:

- Jeg hadde bestemt meg på forhånd for at det var andreplassen jeg ble vurdert til, og da ønsket jeg ikke å stå på noen annen plass om jeg ikke kom inn der.

Alstadsæter går ikke videre inn på årsakene til at hun ikke ville vurderes for posisjoner lenger ned på lista. Hun konstaterer bare at det var en tillitserklæring å bli nominert.

Fortsetter lokalt

Alstadsæter forsikrer at dette ikke påvirker lokalpolitikken. Hun fortsetter i vervene sine i Sør-Varanger Høyre. I tillegg til å være gruppeleder, sitter hun her også i formannskapet og kommunestyret.

- Jeg skal fortsette å jobbe for Sør-Varanger, og fremmet også våre saker på årsmøtet, sier Alstadsæter.

Kristen Albert Ellingsen (53) fra Alta var nominert til tredjeplass på lista, men flertallet i fylkspartiet stemte for Anne Karin Olli (52) fra Måsøy. Christine Nilsen fra Vardø ble valgt til ny nestleder i fylkespartiet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no