8. des
AKTIVISERING: Konfirmantene i Sør-Varanger skal blant annet til Wesselborgen på søndag for å aktivisere de som bor der.(Arkivfoto).
 
Tar et tak for de eldre
Det blir en aktiv TV-aksjonsdag for konfirmantene i Sør-Varanger. Bøssebæring og aktivisering av beboere på sykehjemmene står på programmet.

Publisert: 19.okt.2013 15:55
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

TV-aksjonen kommende søndag skal gå til Nasjonalforeningen for folkehelse sitt arbeid for demente.

Unge og eldre

Det var i september at ideen kom opp om at de 80 konfirmantene i kommunen skulle slå et slag for kommunens eldre på denne dagen.

- Vi ville slå et slag for demenssaken og lage en arena der de unge og eldre i kommunen skulle møtes. Planen er at vi skal fordele konfirmantene på de kommunale institusjonene Prestøyhjemmet, eldreboligene i Kirkenes og Wesselborgen sykehjem. Her blir det prat, spørrelek, sang, vafler og kaffe. Dette er et stort, meningsfylt og spennende prosjekt for konfirmantene våre, sier kateket Karen Elise Aasen i Sør-Varanger menighet.

Gudstjeneste

Programmet ved de kommunale institusjonene vil bli avsluttet på ettermiddagen, da den aktive dagen skal avsluttes med gudstjeneste i Kirkenes kirke.

- Konfirmantene er så mange at vi i tillegg til de som skal besøke de eldre, så skal noen andre forberede kveldsgudstjenesten i kirka, mens andre igjen skal være bøssebærere for TV-aksjonen, sier Aasen.

Kateketen ser ikke bort fra at konfirmantene også senere kan benyttes i liknende prosjekter i samarbeid med kommunen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no