23. okt
VIKTIG: Forskningen på myr i Pasvik er viktig, mener leder ved Bioforsk Svanhovd, Snorre B. Hagen. (Arkivfoto).
 
Tar myrprøver i Pasvikdalen
Russiske forskere vil i slutten av juli ta prøver fra to myrer i Pasvikdalen. Slik ønsker de å finne ut mer om historien.

Publisert: 28.jun.2014 16:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

Myrene som forskerne nå har fått lov av Finnmarkseiendommen til å gjøre undersøkelser i, er Skrøytnesmyra og Nilamyra ved Nyrud.

Leder ved seksjon for internasjonalt samarbeid ved Bioforsk Svanhovd, Tor Arne Bjørn, opplyser at myrprøvene skal danne grunnlaget for et historisk grensesnitt.

- Forskerne ønsker å gjøre pollenanalyse av myra og finne svar på hvordan myra ble dannet, sier Bjørn.

Leder ved Bioforsk Svanhovd, Snorre B. Hagen, opplyser at forskningen på myrdannelsen foregår på begge siden av grensen.

- Forskningen var et initiativ fra russiske forskere og er en del av den norsk-russiske bilaterale avtalen. Vi har hatt et langvarig og godt forhold til russiske forskere, sier Hagen.

Forskningen er en del av Pasvik Zapovednik, som ble etablert i 1992 og er det russiske tvillingreservatet til det norske Pasvik naturreservat.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no