18. nov
UTESPERRET: Thomas Nilsen, her med ett av papirene han ble fremvist i Borisoglebsk.
 
Tar Russland-bannlysning til retten
Thomas Nilsen får "Komanda 29" i ryggen.

Publisert: 15.jun.2017 15:49
Oppdatert: 23.okt.2017 11:21

Komanda 29, eller Team 29, er et russisk advokatlag som nå vil representere Independent Barents Observer-redaktør Thomas Nilsen i en sak mot den russiske stat, melder Nilsens egen nettavis.

Ifølge nettavisen skal saken bli tatt opp i Petrozavodsk i Karelia, byen der den regionale grenen av de russiske FSB-grensevaktene holder til.

I rettssaken vil Nilsen og advokatene blant annet protestere på at han ikke selv har blitt gitt noen åpenbar grunn til at han ble utestengt.

Nilsen oppdaget i mars at han hadde blitt erklært uønsket i Russland. I løpet av en tur 8. mars for å dekke det danske utenriksdepartementets besøk til Murmansk, ble han stoppet i Borisoglebsk og utvist fra landet.

Han fikk da beskjed om at han måtte vente til november 2021 før han kunne komme tilbake. Som redaktør for en nettavis som har stort fokus på Russland, er det naturligvis et problem.

Nilsen ble fortalt at det dreide seg om et sikkerhetsspørsmål. På spørsmål fra SVA til den russiske ambassaden, antydet de at Nilsen kunne være en av de som er nektet adgang til Russland som et svar på Norge og EUs sanksjoner mot Russland. En rekke personer fra Russland er nektet adgang til Schengen etter at Russland annekserte Krim-halvøya fra Ukraina i 2015.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no