9. des
TRANSITTMOTTAK: Totalt rundt 3350 asylsøkere var innom Fjellhallen i 2015, ifølge tall fra kommunen. Ved nyttår ble den tilbakeført til kommunen, idet Vestleiren ble gjort om til mottakssenter.
 
Tar UDI til retten for 8 millioner kroner pluss rente
Kommunen har fremdeles ikke fått det de krever etter flyktningekrisa. Sendte ut stevning tirsdag, der de også krever forsinkelsesrente.

Publisert: 09.aug.2016 10:51
Oppdatert: 23.okt.2017 11:07

Sør-Varanger kommune har sendt ut stevning til Utlendingsdirektoratet (UDI). UDI tas til Oslo tingrett for å tvinges til å betale ut totalt 8 milloner kroner, som kommunen krever utbetalt etter flyktningekrisa i fjor høst.

Krangelen mellom kommunen og UDI har pågått siden slutten av 2015. Da anklaget UDI kommunen for å ha tatt seg for godt betalt for tjenestene de utførte. Kommunen leverte en regning på totalt 16,5 millioner kroner for drift av transittmottak for asylsøkere i Fjellhallen, inkludert hall-leie, matservering, renhold og alt som ellers skulle til.

I ettertid har kommunen korrigert beløpet til totalt 17 millioner kroner.

Ifølge stevningen har kommunen fremdeles bare fått utbetalt 9,2 millioner kroner. Kommunen står på at de har tatt betalt for de utgiftene og ulempene de hadde, ikke mer. Nå satser kommunen på å få en rettslig dom på at UDI må utbetale de resterende 7,8 millioner kronene.

I tillegg krever kommunen 250 000 kroner i forsinkelsesrente på pengene som UDI har betalt ut, og forsinkelsesrente på de pengene som ennå ikke er utbetalt.

Stevningen er sendt ut via advokatfirmaet Schjødt, som representerer kommunen i saken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no