22. nov
GPS: Mobiltelefonen har blitt både hjelpemiddel og spillemiddel når man er ute og går.
 
Tatt i GPS-juks i Trimpoeng
Det er ikke bare Pokémon GO som sliter med juks. En turgåer i Sør-Varanger virket plutselig å være litt for ivrig.

Publisert: 23.sep.2016 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

I løpet av sommerhalvåret har Trim Kirkenes tatt i bruk appen Trimpoeng.no for å registrere turgåing. Mot slutten skal de trekke premier blant alle som har vært ute og gått i mer enn ti timer - men nylig støtte de på juks i form av programmer som lurer appen til å tro at man er på diverse GPS-lokasjoner.

De samme programmene har vært brukt til å jukse i mobilspillet Pokemon GO i sommer. Og noen av de mer iherdige turgåerne reagerte da de så en av Trimpoeng-brukerne tilbringe forbausende mye tid utendørs.

- De tok kontakt med oss, og vi sjekket saken og ringte brukeren. Han logget seg ut derfra selv, og hadde visst bare syntes at det var artig, sier Kurt Nilsen, daglig leder i Trim Kirkenes.

Nilsen kan ikke utelukke at andre kanskje har pyntet på tur-registreringen. Men juksingen har ikke så mye å si for konkurransen, da kravene for å bli med i trekningen er ganske lave. Man får heller ikke noe spesielt av å ha flest antall turtimer.

- Vi ble advart av de som styrer appen at det ikke er så lurt å ha store premier, sier han.

- Det er godt mulig at noen har lurt til seg poeng, men målet vårt var å trekke folk ut på mange turer i sommer, og slik har det blitt. Jeg tror det har vært omtrent 6500 turtimer registrert på Trimpoeng i Sør-Varanger dette året. Med det og Perleturene er vi en svært aktiv befolkning, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no