9. des
STORT: Karianne Koi, Runar Berg og Tonje Ryeng Rushfeldt i NydeligsTE UB reiser til NM i Lillestrøm med wild card-plass. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Tebedriften får NM-plass
Ungdomsbedriften NydeligsTE ble ikke beste ungdomsbedrift i Finnmark, men med tre andre førsteplasser og to andre gode plasseringer, fikk de likevel dra til NM.

Publisert: 13.mar.2015 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

De seks ungdommene lager te, fruktte med ingredienser fra Finnmark, og det har blitt suksess. Ikke bare produktet, men hele bedriften. Under FM i Alta fikk de førstepriser for beste regnskap, størst verdiskapningspotensiale og beste miljøbedrift, andreplass for markedsføring og tredjeplass

som fylkets beste ungdomsbedrift.

Gleder seg

- Ungt Entreprenørskap Finnmark syntes at vi hadde utmerket oss og inviterte oss til å delta under NM i Lillestrøm i april, vi fikk wild card-plassen. Vi får ikke stille i klassen for beste UB, men vi får delta på alt det andre, vi får møte næringslivet og vi får være med å markedsføre produktet vårt, det er virkelig stort, sier styreleder og produksjonssjef Karianne Koi.

Ikke kanel

NydeligsTE lager altså tyttebær-te, eple-te og solbær-te av lokale råvarer, tørker hjemme, blander med sort te, pakker i gjenvinnbare poser og selger. De får epler fra en lokal butikk, frukt som ellers ville blitt kastet på grunn av en flekk på skallet, og blander ikke med kanel. De fokuserer på naturlige råvarer uten kunstige tilsetningsstoffer og har fått mye skryt.

- Det er artig å bli stoppet på gata med spørsmål om vi har mer tyttebærte, ler Tonje Ryeng Rushfeldt. Hun er daglig leder i bedriften.

- Mange planer

Sammen med markedssjef Runar Berg, forteller de om en bedrift som har blitt såpass stor suksess at de har begynt å tenke på om det kan bli noe mer enn bare på kjøkkenbenken.

- Vi tjener allerede penger, smiler Karianne Koi.

- Dette kunne helt klart blitt en ordentlig bedrift, det er ikke bare teori, sier Berg.

- Vi har fått mye oppmerksomhet og vi har et produkt som vi vet er bra. Vi har samarbeid med andre som har erfaring med produktuvikling og salg, og vi har lyst å bli med på arrangementer der andre lokale produsenter deltar, for eksempel med røye, ost og krabbe. Vi har mange planer, så det blir spennende å se hva som kommer ut av turen til Lillestrøm, sier Rushfeldt.

Stort NM

De andre tre i bedriften er økonomisjef Markus Ruud, personalsjef Renate Mikkola Johansen og salgssjef Kristin Grøtte Nødtvedt. NM i ungt entreprenørskap holdes på Norges varemesse i Lillestrøm 29. og 30. april. Tilsammen rundt 80 ungdomsbedrifter deltar sammen med vinnerne av beste UB fra hvert fylke. En drøss med priser skal deles ut, og over 100 personer fra arbeids- og næringsliv deltar i juryeringen av ungdomsbedriftene.

Hvis du vil følge ungdommene i NydeligsTE finner du bedriften både på Facebook og på Instagram.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no