9. des
IKKE HELT: Mai ble hverken så skjønn og mild som den klassiske strofen på denne regnfulle bøtta i sentrum tilsa. Også den første junidagen ble en våt affære.
 
Temperaturrekord på Svanvik i mai
Men også veldig vått.

Publisert: 01.jun.2015 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

De siste årene har vi vært heldige med maiværet i Sør-Varanger. Det har ikke vært like mye shortstemperatur denne måneden, men alikevel varmere enn normalen.

Søkkvått

Det mest oppsiktsvekkende er alikevel nedbørsmengden som ble målt på Svanvik. Her endte statistikken på 67,1 millimeter nedbør.

– Det må kalles bra med nedbør. Det er tre ganger over normalen, forteller seniorkonsulent Stein Øynes ved Meteorologisk institutt i Tromsø.

Ser vi på temperaturene var det månedens siste dag, altså 31. mai som var den varmeste dagen på de tre målestasjonene her i kommunen.

Det ble da meldt 15,5 plussgrader på Kirkenes lufthavn, 20,9 grader på Nyryd samt 21,4 grader på Svanvik. - Som faktisk er rekordmåling for denne stasjonen i mai.

Den kaldeste dagen var 1. mai med fire minusgrader på flyplassen og minus 2,2 på Svanvik.

Oppholdsvær

Denne uka vil temperaturen stige opp mot 14 grader tirsdag og onsdag. Da kan det også bli perioder med sol og svak vind fra sørlig retning. Onsdag kveld meldes det om en nedbørsfront som vil føre til regn natt til torsdag.

– Når denne gir seg, vil det bli for det meste oppholdsvær, med fare for noen dråper torsdag, fredag og gjennom helga, opplyser vakthavende Statsmeteorolog Rafael Kühnel.

Da vil også vinden dreie på mer vestlig retning. Temperaturen vil da minke litt og ligge på mellom fem og ti plussgrader siste deler av uka.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no