11. des
TETT: Store mengder sand og løv har gjort at kummer tettes. (Foto: Privat)
 
Tette kummer og avløp i Langøra
Til tross for at kommunen sier de har gjort utbedringer, mener fortsatt beboere i Soldatveien at det er fare for lekkasjer og nye skader.

Publisert: 05.okt.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Hildur Eikås bor i Soldatveien nederst i Langøra, og har i mange år slitt med at vann fra hele området kommer ned mot rekkehuset hun bor i.

- Vi har hatt to forsikringssaker der det har vært kloakk og vann i kjelleren, forteller Eikås.

Særlig nå på seinsommeren og på høsten merker de problemer. I tillegg har kommunen i slutten av september vært i Langøra og spylt rør på natterstid, som igjen har ført til store vannmasser.

- Løv og sand samler seg i kummer og avløp, som gjør at vannet kommer ned til oss via kjellervindu og sluk i kjelleren, sier Eikås.

60 000 liter

I sommer var sist Eikås hadde problemer. Da fikk familien kloakk i hele kjelleren og skader for 35 000 kroner. I ettertid ble det avdekket at rør i tilstøtende garasjeanlegg var tette, og store vannmengder hadde samlet seg opp og måtte fjernes. Da var det snakk om hele 60 000 liter vann. Dermed har Eikås' forsikringsselskap bedt Sør-Varanger kommune betale for skadene.

Skadene skal ha skyltes at kommunalt avløp ikke har klart å ta unna regnvann, og at dette har kommet inn i Eikås' septiktank. Eikås har nå tatt kontakt med kommunen igjen, i håp om at de skal gjøre noe før det atter en gang blir problemer.

Utbedringer

- Vi ber om svar fra Sør-Varanger kommune på hva som nå gjøres for å sikre at forholdene i Soldatveien i framtiden er forsvarlig for å unngå skadeverk. Det er kjent for kommunen at dette har pågått i mange år, uten at det er gjort grundige undersøkelser for å avdekke årsak til problemene, sier Eikås.

Robert Pettersen, avdelingsleder i vann, avløp og renovasjon i kommunen, mener at det er gjort utbedringer og at problemet er løst.

- Det er gjort utbedring av vei, vann og avløp i Soldatveien, og da mener vi at hovedproblemene er løst. Tiltakene som er gjort er asfaltering av gata og spyling av avløpsledning, svarer Pettersen på Eikås' henvendelse.

- Det vil jo vise seg om problemene er løst. Men kommunen bør som minimum opprettholde kosting og fjerning av annet som tildekker avløpet i gata. Det kostes sjelden, og det er kun når vi ber om det. Er problemet nå endelig løst er det bra, men det vil jo vise seg, sier Eikås.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no