10. des
STØTTE: - Alle er hjertelig velkommen til å være med og hjelpe, sier Nikolay Shchetnev, Turid Skoglund, Theresa Haabeth Holand og Bente Andersen i Samovarteateret. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Theresa vil hjelpe flomofre i Karibia
- Vil du være med å bidra med noe på scenen i kafeen på Samovarteateret, er du hjertelig velkommen, sier Theresa Haabeth Holand. Hun har mange venner på Haiti som trenger hjelp.

Publisert: 24.nov.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Theresa Haabeth Holand har arbeidet som frivillig på Haiti og i Den Dominikanske republikk for organisasjonen Amigitos tre ganger de siste to årene, og har et bankende hjerte for menneskene som lever der.

Naturkatastrofer

- Først var det den store jordskjelvkatastrofen i 2010 som raserte øya som tok livet av svært mange mennesker og ødela hjemmet til halvannen million mennesker. Haiti er et svært fattig land og de strever ennå med å bygge opp landet etter skjelvet. På toppen av dette fikk de orkanen Matthew som raserte øya på nytt, og nå har det regnet mer enn noen kan huske det har gjort før. Det har ført til en stor flomkatastrofe som ødelegger det lille som er igjen, forteller Theresa Haabeth Holand.

Og midt oppe i dette har hun venner blant befolkningen og venner i organisasjonen Amitigos, som jobber for å hjelpe folk som bor der, først og fremst barn og unge.

- Man kan si at situasjonen er alvorlig og at veldig mange mennesker har det vondt, forteller hun.

- Viktig å bry seg

- Selv om det har blitt litt glemt i media hos oss i vest, har vi hørt mye om dette direkte fra Theresa, som har jobbet her på Samovarteateret de siste årene, og vi blir berørt av de sterke historiene, sier Bente Andersen.

- For oss har det alltid vært viktig å bry seg, engasjere seg, vise solidaritet og ta samfunnsansvar for våre medmennesker, uansett hvor i verden man bor, sier hun.

Derfor har teateret tatt initiativ til å tromme sammen til et støttearrangement for organisasjonen Amigitos og folk på Haiti.

- Vi vil invitere alle som har noe å bidra med på scenen, musikk for eksempel, alle som har lyst å være med å støtte med penger og alle som har lyst å komme og være med og hjelpe til et støttearrangement, sier Andersen.

- Må skje nå

- Vi har lenge tenkt på dette, men vi har hatt det så travelt med så mange prosjekter, men nå må vi gjøre det. Skal vi hjelpe må vi gjøre det nå, legger hun til.

- Og spesielt nå når det nærmer seg jul, synes jeg det er en fin anledning til å ha et fokus som er litt større enn oss selv, sier Turid Skoglund.

- Vi nærmest drukner i gaver og mat, og på Haiti er det unger som kanskje aldri har fått en gave, og som aldri har feiret jul, sier Theresa Haabeth Holand.

- Det betyr ikke at vi ikke skal feire jul, men det går an å ha to tanker i hodet samtidig. Jeg synes det er viktig å lære seg å tenke solidaritet, sier Andersen.

«Små venner»

Organisasjonen Amigitos, som er spansk og betyr «små venner», er en norsk hjelpeorganisasjon som har arbeidet med å bygge skole, tilby skolegang og utdanning til både barn og voksne. De lager mat, hjelper eldre som mangler alt av eldretilbud, samler inn klær, skaffer jobber til lokalbefolkningen og mye mer. Inntektene fra støttearrangementet går direkte til Amigitos.

- Dette synes lederen av Amigitos var så bra å høre om at hun vil komme hit til arrangementet, siden hun likevel var i Norge samtidig, sier Theresa Haabeth Holand.

Være med

- Vi håper mange vil være med å bidra fra scenen. Selv vil vi bidra med tekster og utdrag, og Theresa vil holde et lite foredrag om arbeidet sitt med befolkningen på Haiti, sier Bente Andersen.

- Bare ta kontakt med oss hvis du vil være med og bidra, legger hun til.

Arrangementet skal holdes 10. desember i kafeen på Samovarteateret.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no