10. des
TUR: Hermann Sotkajærvi, Steinar Wikan og Æ på tur.
 
Tidenes beste på Skogfoss
Det er mulig Skogfoss-revyen lørdag ble skrevet i siste liten. Men årets revy er den beste som noen gang er vist fra scenen på idrettshuset.

Publisert: 25.feb.2014 11:15
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Revygruppa Rakkjerungan skulle i ilden for 17. gang og hadde kalt årets versjon for «I siste liten». Passende, javel, men årets revy var både velskrevet, velspilt, fengende og framfor alt; morsom. Undertegnede koste seg, der vi fikk servert den ene godbiten etter den andre fra Skogfoss-scenen.

Spell og spektakkel

Skuespillerne som bidrar med den årlige revyen er de glade amatører. Men her er ingen tant og fjas. Når sceneteppet går opp, så er det full konsentrasjon. Replikkene satt, stort sett, og de 135 som var til stede på idrettshuset kunne slippe både jubel og hender løs. Og lattermusklene fikk virkelig kjørt seg.

Å være på en lokalrevy er utfordrende. Mye av det som kommer er «internt» og man må ha «inside information» for å forstå både poeng og hvorfor 135 pasvikværinger ler så de knapt klarer å sitte på stolene.

Mellom innslagene knyttet duoen «Spell og spektakkel» numrene sammen. Her var det en gammel Skogfoss-kjenning som spilte keyboard. Trygve Beddari bor for tiden på Skogfoss og jobber som lærer sammen med kona og medspiller Anne Margaret Nilsen.

- Vi har et prosjekt på skolen med den kulturelle skolesekken og har også bidratt i revyen, sier Beddari.

- Det er kjekt å se revynumrene i en setting med publikum til stede. Vi har fulgt prosessen og det er blitt gjort en kjempejobb med årets revy, sier Nilsen.

Etterpå vanket det blomster fra IL Nordlyset og Oddleif Wara. Idrettslaget roste den jobben de hadde gjort med årets revy, både når det gjaldt musikken og det teatralske.

Ros

Ros, blomster og stående ovasjoner fikk også Gerd og Bjørn Danielsen, som inntil nyttår drev Joker-butikken på Skogfoss.

- Dere har gjort en kjempejobb i alle disse årene, sa Wara og ga ekteparet en egen sang og etterpå vanket det blomster. Da var ingen øyne tørre på idrettshuset på Skogfoss.

Men før dette ble det spilt og sunget om Grunnlovsjubileet. Om Ole Edvard Antonsens kirkekonsert i Kautokeino. Om biblioteket på Svanvik som fikk bøker fra pasvikdølene selv og om de dårlige veiene i Pasvik. Om den årlige sjekken for å få beholde førerkortet. Om Hermann Sotkajærvi og Steinar Wikan. Om smørernes problemer under OL i Sotsji. Om Wesselborgen. Og om Yngvar Gjeddari alias Yngve Beddari, som satt i salen og lo så han skrek da nummeret om seg selv var ferdig. Skuespillerne som var med på årets revy var Oddleif Wara, Erlend Guvåg, Bengt Ryeng, Hege Stenbakk, Kirsti Stenbakk, Trine Emanuelsen, Anita Beddari og Eli Rushfeldt.

Upper Ten

Like gammel som revyen er også den årlige Upper Ten-kåringen. Den sto Wara for sammen med Bengt Ryeng.

I år var det oldboysgruppa, med Leif Olila, Roger Beddari, Ørjan Emanuelsen og Tor Beddari som vant. Når Pasvik Offroad og Pasvik Triathlon ikke er nok, melder man seg på Vasaloppet, Birkebeineren og New York Marathon.

- Skal man gjøre noe så gjør man det skikkelig, sa Wara.

På de neste plassene kom Smuk-familien som har hatt reinen sin i nabo-siidaen gjennom mange år. «Fordi de er vant med å være der».

- Da kan man spørre seg; hvor gammel er disse reinsdyrene.

Nummer tre ble rådmann Bente Larssen for sin innsats for å rasere Skogfoss-samfunnet gjennom en årrekke. Fire ble alle sjåførene som feilparkerer sine biler i Pasvikdalen. Fem styret i FeFo. Seks det firmaet som ingen vet hvem var, som skiltet innkjøring forbudt i Bjørnsund-veien. Sju ble Facebook-gruppa som drev en stilltiende protest mot raseringen av Fylkesvei 885, men som få har hørt noe fra, ihvertfall etter at veien ble tilgodesett med 40 millioner kroner. På plassene åtte, ni og ti ble Jarl Pedersen, siden han har hatt alle de andre plassene tidligere år...

Se bildegalleri til høyre

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no