11. des
HÅP: Gudmund Larsen, Arne Ulvang, Sten Egil Johansen og Anita Pettersen Henninen håper snøen holder seg til Pasvikrennet. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Tidligere Pasvikrenn i ny løype
Pasvikrennet går en uke tidligere, i en ny løype som arrangørene satser på å gjøre til en fast vinterløype. I år gjelder det bare at den holder seg igjennom den uvanlig milde senvinteren.

Publisert: 05.mar.2015 15:42
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

- Det ser bra ut, men det er litt skummelt, innrømmer Anita Pettersen Henninen. Fjorårets Pasvikrenn ble avlyst på grunn av føreforholdene, etter en snøfattig vinter og en solrik mars måned. I år har smeltingen startet allerede i februar - men arrangørene har rukket å tråkke ned løypa så den holder seg solid.

- Det meste er tråkket, etter at vi har gått ut på dugnad, sier Henninen. Helst skulle arrangørene sett litt mer snø etter dette mildværet, men så lenge snøen holder seg, er de ikke veldig bekymret.

Ny sirkelløype

Arrangørene håper løypa holder seg også etter rennet. Løypa skal nemlig ikke bare brukes til Pasvikrennet.

Pasvikrenn-arrangørene har tenkt annerledes med løypa i år. Sydvaranger-drifta og andre faktorer har kommet i veien for det som var den tradisjonelle løypa, så nå har de gått for en sirkelløype.

Den 30 kilometer lange løypa starter og slutter ved Pasvik folkehøgskole. Den tar av østover fra den tradisjonelle løypa ved Ospedalshøyda, og følger så vestsiden av Langvannet, før den tar av vestover til høydedraget rett ovenfor Namdalen. Den dreier sørover mot Strandkrysset, krysser fylkesveien, og går opp til lysløypa på Kirkegårdshøyda. Så følger man lysløypa til folkehøgskolen igjen.

Det er også en 20 kilometer lang sløyfe i løypa.

Arrangørene legger vekt på at løypa skal være lett tilgjengelig for lokalbefolkningen i Pasvik, med mulighet til å komme seg på og av den på flere steder, inkludert Strand, Brattli og Svanvik. De håper at folk kommer kjørende for å bruke løypa også utenom rennet.

- Kanskje bedre

- Vi mener denne løypa kanskje er bedre enn før. Den går igjennom et flott og lunt turterreng med godt vern mot vind og vær, og egner seg godt for familier, sier Arne Ulvang.

Arrangørene håper å få løypa klar så folk kan prøve den i forkant av rennet.

- Om været holder seg, når vi det målet, mener Ulvang.

Sirkelløypa gjør også arrangementet lettere, siden både start og premieutdeling kan foregå på Pasvik folkehøgskole.

Arrangørene håper å få til et kart over løypa også. Det kan de imidlertid ikke garantere i år. Men løypa skal settes opp igjen også til neste vintersesong, og da kan et kart komme godt med.

- Målet er at idrettslaget legger løypa neste vintersesong, og skriver på hjemmesiden når den er åpen, forteller Henninen.

En uke tidligere

Årets Pasvikrenn går søndag 22. mars i stedet for 29. mars, da det opprinnelig var satt opp. Dette fordi både Pasvikrennet og Munkeferden var satt opp samme helg.

- Heldigvis var alle samarbeidspartnerne våre villige til å flytte rennet, både Garnison Sør-Varanger og Pasvik folkehøgskole, sier Anita Pettersen Henninen.

Rennet arrangeres av Kirkenes og omegn skiklubb (KOS), IL Pasvik Hauk, Garnison Sør-Varanger og Pasvik folkehøgskole. Henninen er veldig takknemlig for at samarbeidet fortsetter.

- Uten det hadde det vært vanskelig å få til alt vi gjør, sier hun.

Bamsedilten, juniorversjonen av det nåværende Pasvikrennet, skal også i stand i år. Der satser arrangørene på båling, tilgang på boller og saft og mer til.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no