23. sep
NM-TROPPEN: Sergej Kozhokov, Willy Bangsund, Edvard Rønning, Gaute Bergersen, Arianne Must, Stina M. Pettersen og Anatolij Bogdakov er Atletklubbens utsendte til mesterskapet på Skedsmo.
 
Til sitt første NM
Etter god innsats på trening og stevner gjennom vinteren setter Kirkenes Atletklubb seg fredag formiddag på flyet og drar til NM.

Publisert: 04.mar.2016 13:39
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

De unge bryterne fra Atletklubben har gjennom hele vinteren sittet og humpet seg frem i bil på vei til stevner. De har hatt med seg soveposer og sovet på skoler og rundt om. Denne gang går turen med fly fra Kirkenes til Gardermoen, og så bærer det videre til hotell og Skedsmo der Norgesmesterskapet arrangeres.

– Det er alltid artig å bryte, og så blir det artig med denne turen, bo på hotell og alt sånn der, sier Gaute Bergersen fornøyd i det de to trenerne og fem deltakerne har stilt seg opp til fotografering på den siste treningen før avreise.

Samle erfaring

Deltakerne har ikke bare trent iherdig gjennom vinteren, men klubben har også jobbet tilsvarende hardt med å skaffe sponsorinntekter til turen og er kjempefornøyd med at det har lyktes å få inn penger nok til å sende ungdommene avgårde til sin første NM-opplevelse.

– Nå får de fly ned og bo på godt hotell. Samtidig får de en erfaring som er kjempegod å ha med seg til neste NM. Det er mye rop og skrik på et sånt stevne, og vi vet alle hvor viktig det er med erfaring for å takle en sånn situasjon, påpeker Bangsund.

Stolte tradisjoner

Norges-mesterskapet i bryting for gutter og jenter arrangeres på Skedsmo lørdag og søndag.

– Vi har vært med på Norges-mesterskapet i alle de år, forteller Willy Bangsund.

Og det er en klubb med stolte tradisjoner som drar sørover. Kirkenes Atletklubb ble startet i 1929.

– Og bare siden 1970 har vi hatt 42 Norges-mestre i gutter, jenter, ungdom og junior. I tillegg har vi fått medaljer i seniorklassen.

Brytesporten er ikke veldig stor i Norge for tiden.

– Men internasjonalt er bildet helt noe annet. I OL deltar 138 nasjoner, og deltakerne har kvalifisert seg. I langrenn er det vel rundt 25 nasjoner med. Det er noe å tygge på, ler brytetreneren.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no