13. nov
TIL SLOVAKIA: Ungdomsrådet i Sør-Varanger reiser søndag til Slovakia for å lære bort hvordan man jobber med ungdomsarbeid over grensene. Rådet består av Amalie Aas (leder), Kristina Amalie Hamre (nestleder), Pia Wickstrøm, Sara Røstvik, Oscar Danielsen, Hanna Sarre, Agnete Hivand, Eivind Langholtz, Robin Fyhn, Markus Hansen, Tiril Hølvold, Eln Marie Boine. Bak står kulturkonsulent for Basen og sekretær i rådet, Gunnhild Brimheim.

 
Til Slovakia for å lære bort grensesamarbeid
Ungdomsrådet i Sør-Varanger reiser søndag til Slovakia for å lære bort hvordan man jobber med ungdomsarbeid over grensene.

Publisert: 16.nov.2015 17:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:57

Basen og ungdomsrådet er samarbeidspartnere i et stort grensekryssende prosjekt kalt «Generasjon 2020». Hovedmålet er å mobilisere ungdom og støtte deres personlige utvikling.

De 15 ungdommene fra Sør-Varanger skal tilføre det såkalte Kickoff-prosjektet erfaring og kompetanse i grensekryssende arbeid. Fra kommende søndag og en uke framover skal de norske ungdommene lære bort grensesamarbeid i den slovakiske byen Kosice.

God erfaring

– Vi har etterhvert fått god erfaring fra samarbeid med ungdommer på russisk side av grensen. Det vil slovakene lære mer om, sier leder i Ungdomsrådet, Amalie Aas.
Prosjektets hensikt er å mobilisere ungdom og støtte deres personlige utvikling gjennom å hjelpe dem med og starte opp og drive frivillige kreative prosjektinitiativ. Videre er hensikten å støtte ungdommens samarbeid med, og deltakelse i, lokal og regional utvikling.
Målgruppen for prosjektet er unge i alderen 15 til 30 år fra Zakarpattyia-regionen i Ukraina og fra Øst-Slovakia. Dette omfatter både elever på videregående, studenter på universitet og høyskoler, samt unge som er arbeidsledige. Hovedmålet med prosjektet er å opprette et grensekryssende ungdomsråd, «Carpathian Regional Youth Council». Rådets oppgave er å føre prosjektets hensikt videre inn i framtiden og med grenseoverskridende samarbeid.

Dette skal gjøres med grunnlag i erfaringer og kunnskap fra Ungdomsrådet i Sør-Varangers samarbeid med Ungdomsrådet i Pechenga.

– Vi har hatt et godt samarbeid med ungdommer på russisk side og de var representerte her under Kaos Spektakel, sier nestleder i Ungdomsrådet, Kristina Amalie Hamre.

Søker samarbeid

Ungdommene i byen Kosice i Slovakia opprettet sitt råd i august. Nå har de lyst til å samarbeide med ungdommer i byen Uzhgorod i Ukraina.

– Kommunen har spurt oss om vi kan hjelpe dem med dette og det gjør vi gjerne. Dette ser vi fram til, sier Aas.

I tillegg til ungdommene og kulturkonsulent Gunnhild Brimheim i kommunen, skal Kim Stenersen fra Barentssekretariatet og Samoverteatrets Theresa Haabeth Holand delta på turen til Slovakia.

Ungdomsrådet i Sør-Varanger ble opprettet i november 2011. Rådet skal egentlig bestå av 18
medlemmer fra hele kommunen. Foreløpig er det bare tolv, siden det fortsatt mangler to representanter fra Pasvik folkehøgskole, Bugøynes og Kirkenes videregående skole.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no