8. des
INITIATIV: Odne Stunes (til venstre) og Are Skavhaug tok initiativet til å få gjenåpnet Ritz-teltet. (Begge foto: Tor Sandø).
 
Til sommeren skal det swinge i teltet igjen
To år uten Ritz-teltet under Kirkenesdagene fikk holde. Nå har musikerne selv tatt initiativ til å få teltet opp igjen.

Publisert: 17.okt.2016 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:10

Denne historien begynner under Kirkenesdagene sist sommer. Dette var de andre festivaldagene uten telt med lokal musikk utenfor Ritz. Are Skavhaug står og ser på stedet der teltet har stått. Det samme gjør Odne Stunes. Der og da bestemmer de to seg for å spørre Ribago-leder Torild Sesseng om de ikke kan få reist Ritz-teltet igjen.

Stusslig

Skavhaug synes det er noe stusslig over Kirkenesdager uten telt og musikk som ljomer utover Kirkenes sentrum.

- Jeg savnet det veldig, sier Skavhaug.

Og da han så Stunes som også så med lengsel utover «branntomta» der teltet skulle stått så var det bare ett å gjøre. Resten er historie. Fra kommende festival skal teltet være satt opp igjen. 

Skavhaug og Stunes kaller dette både en rockedugnad og en teltdugnad.

- Vi kommer ikke med penger, men vi har gitt Ritz beskjed om at vi ønsker å være med og bidra og ikke hele tiden komme til dekket bord, sier Skavhaug.

- Ja, det tror jeg er hele årsaken til at Ritz og Torild Sesseng tok ned teltet for godt. De følte de sto alene. Det måtte vi gjøre noe med. Vi ga klar beskjed om at vi ønsket å bidra og det ble tatt godt i mot. Så godt at vi til sommeren får opp Ritz-teltet igjen, sier Stunes.

Arena

Skavhaug og Stunes har beina solid plantet i musikkmiljøet i Sør-Varanger og vet at mange ønsker teltet tilbake.

- Jeg har noen venner som bor utenbys. De har ikke vært på Kirkenesdagene på to år, mye fordi teltet ikke har vært oppe, sier Stunes. 

De to har vært sentrale i musikkmiljøet i flere tiår. Da de vokste opp hadde de flere arenaer som bidro sterkt til at de fikk øve, spille og vise seg fram.

- Malmklang,  rockegallaen, Rock mot rus. For å nevne noe. Dagens unge musikere har ikke slike arenaer etter at teltet ble tatt ned for godt. Ritz-teltet har alltid vært en god arena for de unge, der de har fått vise seg fram for et voksent publikum. Torild og Erlend har aldri sagt nei til noen. Spør gjerne Andreassen sine og Small Town Kings hva Ritz har betydd for dem. Det er ikke lite, sier Stunes.

- Vi visste ikke hvor mye vi ville savne Ritz-teltet før det kom noen Kirkenesdager uten det. Nå får det være nok. Nå vil vi se aktivitet fra teltscenen igjen. Nå må vi få det opp igjen og fylle det med lokale band og masse lyd og ungdommelig pågangsmot. Men det er jo først til sommeren vi vet hvor stort savnet etter teltet har vært, sier Skavhaug.

Forberedelser

Torild Sesseng sier at forberedelsene til Kirkenesdagene er godt i gang.

- Jeg er veldig glad for initiativet fra musikerne. Nå har vi satt opp et komite som skal forberede dagene med telt kommende sommer, sier Sesseng som også hadde hørt at flere savnet teltet.

- Ja, mange signaliserte at de ikke ville gå ut på byen og ikke kom hjem til Kirkenesdagene fordi det ikke var telt. Mange sa at Kirkenesdagene ikke var verdt å delta på. Det synes vi er for galt. Derfor er det veldig bra at vi igjen får telt. Da vil vi få mer aktivitet i teltet og mindre inne under Kirkenesdagene.

- Ja, det har det jo vært før også det. Vi legger oss nok på et litt høyere prisnivå nå. Men ellers blir telt-arrangementene som før, med unge musikere og band på scenen. Dette er en arena for lokal musikk, som Musikk-sprell-arrangementet vårt i januar, sier Sesseng.

Kirkenesdagene 2017 arrangeres fra 3. til 5. august.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no