13. des
VIKAR: Denne karen vil dere se en del av i de neste månedene. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Tilbake i journalistikken
Jørn Fossmo skal tilbringe ett år i Kirkenes, og da kom vikariatet i SVA veldig beleilig. Flere kjenner ham kanskje fra både avis og fotball på 80-tallet.

Publisert: 13.sep.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Jørn Fossmo begynte denne uka som vikar i Sør-Varanger Avis. Han har tilbrakt mesteparten av de siste tre tiårene som lærer på videregående skole, mest i Mo i Rana. Men han vokste opp i Sør-Varanger på 60- og 70-tallet, var frilanser i både SVA og Finnmarken på 80-tallet, og jobbet fast som journalist i SVA i 1984 og 1985.

- Det var en helt annen tid og en helt annen teknologi, da vi skrev på skrivemaskin og fremkalte fotoene selv, sier han.

Permisjon

Fossmo har nettopp tatt ett års permisjon fra lærerjobben, og har flyttet til Kirkenes for å tilbringe det året i familiehuset. Da passet det bra å vende tilbake til journalistikken, idet SVA hadde vikariat ledig.

Fossmo synes det er artig å komme tilbake til Kirkenes etter flere tiår.

- Kirkenes var en fantastisk plass å vokse opp i på 60-tallet, sier han.

Fotball

Byens sportsinteresserte kjenner kanskje også Fossmo fra fotballen. Han spilte for KIF i tredje divisjon før han reiste fra Sør-Varanger. Da var han en profilert spiller på laget, siden han hadde spilt på to førstedivisjonslag i studietida.

- Jeg var innom Lillestrøm og nabo-laget Strømmen i 1981, forteller han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no