18. nov
KART: Her er plasseringen på hyttene til FeFo.
 
Tilbyr overnatting i «ødemarken»
Lyst til å ta en friluftsutfordring i påsken? FeFo anbefaler et besøk i ødestuene og koiene som markering av Friluftslivets år.

Publisert: 11.mar.2015 19:30
Oppdatert: 23.okt.2017 10:48

Ødestuene er åpen for alle som ferdes med hundespann, til fots, på ski eller med hundespann. De ligger en dagsmarsj fra hverandre og ingen av koiene er tilgjengelige via åpne skuterløyper.

Åpen

Koiene og ødestuene har tidligere vært brukt av tømmerhoggere, grenseoppsyn og reindriftsnæringa. Ødestuene er åpen for alle som ferdes til fots, på ski eller med hundespann. De ligger en dagsmarsj fra hverandre og ingen av koiene er tilgjengelige via åpne skuterløyper. Ødestuene har tidligere vært brukt av tømmerhoggere, grenseoppsyn og reindriftsnæringa.

Alle koiene forsynes med ved, saging og kløyving gjør man selv. Koiene har det nødvendigste av kokeutstyr, ikke gassprimus. Ta med mat, kopp, tallerken og bestikk. Det er madrasser på de fleste koiene. Noen av hyttene forpaktes av lokale lag og foreninger og kan være låst. Oversikten over dette finnes på nettsiden godtur.no og i brosjyren for ødestuer i Pasvik.

Seks koier

I Sør-Varanger har FeFo seks koier til utlån; Følvannskoia, Holmenkoia, Høvasskoia, Lerkevannskoia, Slimkoia og Vestkoia.

- Vis hensyn og forlat hytta i den stand du selv ønsker å finne den. Mat og søppel tas med hjem, skriver FeFo på sine nettsider.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no