18. nov
VELKOMMEN; Grenseprodukter ønsker mange kunder i disse førjulstider. Bak fra venstre: Knut Olav Sjømark, Kari Anita Finboe, Sissel Erlandsen, Magnus Lange. Foran: Hege Alexandersen, Ben Levi Erlandsen og Unn Wenke Johansen. (Alle foto: Jørn Fossmo).
 
Tilrettelagt til jula
Gjensidig begeistring i julestria på Grenseprodukter Hesseng.

Publisert: 03.des.2016 19:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:12

Hun forteller at mange folk som er innom butikken på julehandel, vil ha hjemmelagde produkter. Det finnes få lokale håndverksteder som produserer og selger produkter som Grenseprodukter tilbyr.

- Vi selger mye votter, sokker, fjøler og sjal før jul. De ansatte står på for å bli ferdig før julesalget setter inn, sier hun.

Forberedelsene for julesesesongen startet straks turistsesongen var over. Bedriften har ni tilrettelagte arbeidsplasser for varig uføre. Disse utfører varierte arbeidsoppgaver både for hånd og maskin, som toving, og olje treprodukter som er laget på Grenseprodukter, og ellers daglige oppgaver som må gjøres på enhver arbeidsplass. De gjør en utrolig god jobb, ifølge Finboe. Det mangler heller ikke på ordrer og store bestillinger fra ulike organisasjoner og bedrifter.

- Så her er det nok å gjøre.

Stor forandring

På snekkervekstedet holder multihåndverker Magnus Lange på med å utforme treprodukter til butikken.

- Jeg vil påstå at en slik allsidig håndverker finnes det ikke mange av her i nord, sier daglig leder som setter stor pris hans evne til å spille på et bredt spekter.

Begeistringen er gjensidig. Lange mener at Grenseprodukter har gjennomgått en enorm forvandling siden Kari Anita kom inn for to og et havt år siden.

- Hun brenner for jobben sin, sier han.

Lange har også lang fartstid i sin møbelsnekkerbransjen og kan gå av med pensjon neste år. Men han har ikke bestemt seg og åpner for å fortsette et eller to år til så lenge helsa holder.

Bjørn kjøpte lua

På bakrommet sitter noen av de ansatte og strikker. Stemningen er god. Knut Olav Sjømark forteller at han bruker to dager på å stikke en votte. Han er blitt hekta på strikking og tar arbeidet med seg hjem, legger flere av de andre rundt bordet til. Ellers har han lagd lue og sitteunderlag som han stolt viser fram.

Også Ben-Levi Erlandsen har lært seg å strikke det siste året. Han henter fram ei fargerik lue.

- Før jobbet jeg på Brendselutsalget i byen, og der var Bjørn Floer min sjef. Bjørn fikk kjøpe den første lua jeg strikket, forteller Ben Levi fornøyd.

Personlig gave

- De som jobber her, er svært kreative. Det er egentlig bare tiden som stopper oss. Sissel Erlandsen har ansvaret for det tidkrevende brenningsarbeidet. Mange som gjør en bestilling, ønsker å få et personlig preg på sin gave, som for eksempel en gave til lærer på skoleavslutningene eller til sin supertrener. Jeg må også trekke fram vår strikkeekspert Hege Alexandersen med sine kreative evner, fortsetter Finboe.

Grenseprodukter tilbyr også mange andre produkter som ikke hjemmeprodusert.

- Vi har for eksempel kommunens største knivsamling, mener hun.

Heldig

Hun trives i jobben som enhetsleder og setter pris på denne arbeidsplassen med sitt muntre gjeng. Tilrettelegging av arbeidplasser for personer med varig uførhet, er et svært viktig tilbud i kommunen.

Publikum kan også klikke seg inn på bedriftens facebookside og bestille varer derfra.

- Jeg sier til meg selv at jeg er verdens heldigste leder som har fått lov til å jobbe sammen med så mange flotte mennesker i et trivelig miljø. Ingen dag er lik, understreker Finboe.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no