18. okt
 
Tilsto alt - 40 000 i bot og 120 dager betinget
Mann fra Sør-Varanger dømt for narkosalg og ruskjøring, fikk mildere dom etter tilståelse og forsinkelse.

Publisert: 21.jul.2015 15:39
Oppdatert: 23.okt.2017 10:53

Mannen møtte i Øst-Finnmark tingrett mandag, der han tilsto alle forholdene. Han ble dømt til 120 dager betinget fengsel, bot på 40 000 kroner, tap av førerkortet, og fikk beslaglagt 3050 kroner som han hadde tjent på amfetaminsalg.
Han fortalte retten om at han hadde fått tilsendt omtrent 20 gram amfetamin i november 2013. Han solgte omtrent 2,5 gram av stoffet videre til venner han var på besøk hos, brukte noe selv, og gjemte resten hjemme.
Mannen var da på ruskontrakt, og ble kalt inn for narkoprøve kort tid etter. Han testet positivt, og innrømte å ha brukt og solgt amfetamin. Politiet fant så stoffet og pengene fra salget under en ransakelse.
I mars 2014 hadde mannen vært på fest, og ble stoppet av politiet idet han kjørte hjem. Også da innrømmet han å ha brukt amfetamin, og en blodprøve bekreftet det. Da hadde han også ett gram amfetamin på seg.
Til slutt ble han tatt for å ha brukt amfetamin i november og desember 2014.

Forsinket rettssak

Retten sa seg enig i å gjøre hele den 120 dagers fengselsstraffen betinget. De viste til at saken hadde blitt ett og et halvt år gammel uten at den siktede mannen kunne lastes, at mannen tilsto både under etterforskningen og i rettssaken, og at mannen ikke hadde gjort noen flere lovbrudd siden desember 2014.
– Retten viser i den forbindelse til at en betinget dom kan være en motivasjon for siktede til ikke å pådra seg nye forhold, står det i dommen.

Bot og førerkort

Mannen måtte imidlertid tåle både en merkbar bot. I tillegg til boten på 40 000, fikk mannen også beslaglagt 3050 kroner som han hadde tjent på amfetaminsalget.
Mannen ble dømt til tap av førerretten i 12 måneder. Men siden førerkortet hans har vært beslaglagt i over et år allerede, trenger han bare å ta ny full førerprøve for å få det tilbake.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no